Hírek: Aktualitások

Fogyatékossággal élők közlekedését segíti az autóvásárlási támogatás (2014-09-18)

Fogyatékossággal élők közlekedését segíti az autóvásárlási támogatás Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára átadta az 1000. új gépjármű kulcsát szerdán a Budafoki piacon.

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára átadta az 1000. új gépjármű kulcsát szerdán a Budafoki piacon. Az EMMI által indított támogatási program célja, hogy a fogyatékkal élők mobilitásához segítséget nyújtson. Az támogatásnak köszönhetően az elmúlt három évben összesen 1800 új és használt gépjármű talált gazdára.

Az 1000. új Suzuki kulcsát Varga Géza Károly Budafokon élő nyugdíjas kapta, aki kerekesszékkel közlekedik, a most átadott autót kiválóan tudja majd használni a mindennapokban.

Czibere Károly az átadáson elmondta, a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élők szolgáltatásokhoz való hozzáférését javítsa. Ezért műkődnek a támogató szolgálatok is, amelyek a szállításban segítenek, ezzel is hozzájárulva az önálló életvitel kialakításához. Az államtitkár hozzátette, a segítségre szorulókhoz odafordulva, a folyamatos visszajelzéseket figyelve és beépítve zajlanak tovább a kezdeményezések, amelyek esélyt teremtenek és a társadalmi elfogadáshoz hozzájárulnak.

Az állami támogatás révén mozgáskorlátozottak, vakok és látássérültek, siketek és hallássérültek, értelmi fogyatékosok valamint autisták kedvezményes áron juthatnak gépjárműhöz, amely segíti munkába járásukat orvosi, vagy oktatási ellátásukat. A támogatási igényék leadásának határideje szeptember 30. A támogatás iránti igényt a lakóhely szerint illetékes szociális és gyámhivatalhoz kell benyújtani. A programra jelenleg 2,7 milliárd forint áll rendelkezésre.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Forrás: Kormányzati Portál

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra