Hírek: Aktualitások

További támogatást biztosít a Kormány gyermekétkeztetésre az idei költségvetésben (2013-04-06)

További támogatást biztosít a Kormány gyermekétkeztetésre az idei költségvetésben 2013. január 1-jétől visszamenőleges támogatásban részesülhetnek az egyházi és egyéb nem állami intézményfenntartók az általuk étkeztetett gyermekek után.

Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló törvény április 4-étől hatályos módosítása alapján 2013. január 1-jétől visszamenőleges támogatásban részesülhetnek az egyházi és egyéb nem állami intézményfenntartók az általuk étkeztetett gyermekek után. A többletforrást azon intézményfenntartók igényelhetik, akik a gyermekek részére – a vonatkozó jogszabályok alapján – 50 %-os étkezési térítési díj-kedvezményt, vagy ingyen étkezést biztosítanak.

A jogszabály-módosítás következtében az egyházi és egyéb nem állami intézményfenntartókat óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetés támogatása címén a korábbi 68.000 forint/fő/év támogatáshoz képest, az önkormányzati feladatellátókkal egyezően 102.000 forint/fő/év támogatás illeti meg, bölcsődében és fogyatékos személyek nappali intézményében elhelyezett gyermekek étkeztetéséhez kapcsolódóan pedig szintén megilleti 102.000 forint/fő/év támogatás.

A Magyar Államkincstár az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetéshez kapcsolódó többlettámogatás összegét – tekintettel arra, hogy az érintett létszámadatok a Magyar Államkincstár rendelkezésére állnak  –  már a következő havi támogatással együtt folyósítani fogja az érintett intézményfenntartók részére.

A bölcsődében és fogyatékos személyek nappali intézményében elhelyezett gyermekek étkeztetésére biztosított támogatás visszamenőleges folyósítására várhatóan május-június hónapokban fog sor kerülni. Az igényléshez szükséges dokumentumok a közeljövőben a Magyar Államkincstár honlapján kerülnek közzétételre.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra