Hírek: Aktualitások

Kormányszóvivő: marad az Erzsébet-utalvány (2013-11-07)

Kormányszóvivő: marad az Erzsébet-utalvány Marad az Erzsébet-utalvány, felhasználási feltételei sem változnak - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

Marad az Erzsébet-utalvány, felhasználási feltételei sem változnak - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

A napokban több sajtóorgánumban is olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a kabinet mérlegeli az Erzsébet-utalvány megszüntetését vagy átalakítását oly módon, hogy kizárja a felhasználhatóság köréből az élelmiszer-vásárlást.

A kormány szerdán megtárgyalta az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatos kérdéseket; a tárcákhoz eddig érkezett visszajelzések alapján a munkavállalók számára ez a juttatási forma fontos, szeretik, így marad - jelentette ki Giró-Szász András az MTI-nek.

A kormányszóvivő ezzel megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárának hétfőn a parlamentben, egy képviselői kérdésre adott válaszát, amelyben Cséfalvay Zoltán leszögezte: nincs szó az Erzsébet-utalvány megszüntetéséről vagy felhasználási lehetőségeinek szűkítéséről.

A kormányszóvivő az MTI-t tájékoztatta arról is, hogy a kabinet megtárgyalta a magyarországi bányászat helyzetéről és jövőbeni fejlesztési lehetőségeiről szóló jelentést, és elkötelezett a hazai bányászati szakmai kultúra fenntartása, illetve a vájárképzés megtartása mellett.

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra