Hírek: Aktualitások

Nyolcezer fogyatékkal élő ember számára garantálja a kormány jövőre is a szociális foglalkoztatást (2014-10-03)

Nyolcezer fogyatékkal élő ember számára garantálja a kormány jövőre is a szociális foglalkoztatást Döntött a kormány a szociális foglalkoztatási támogatási szerződések és több szociális ellátás finanszírozási szerződés egy évvel, 2015. december 31-ig történő meghosszabbításáról.

Döntött a kormány a szociális foglalkoztatási támogatási szerződések és több szociális ellátás finanszírozási szerződés egy évvel, 2015. december 31-ig történő meghosszabbításáról. A módosítással a foglalkoztatásban részt vevő nyolcezer súlyosan fogyatékos ember marad a munka világában. Közlemény.

Határozatlan idejű tartós foglalkoztatásban tudnak részt venni azok, akik nem vezethetők vissza a nyílt munkaerőpiacra. Ehhez kapcsolódik a szociális foglalkoztatás rendszere, amely mintegy 8000 sérült és hátrányos helyzetű (fogyatékos, pszichiátriai és szenvedélybeteg, hajléktalan) ember foglalkoztatását segíti 4,6 milliárd forintos éves támogatással. A program legfontosabb célja, hogy a munkavállaló egészségi állapotának megfelelő munkát végezhessen védett körülmények között, és egészségi állapotát megőrizhesse, fejleszthesse.

Annak érdekében, hogy senki ne kerüljön ki a munka világából és az akkreditált foglalkoztatásban résztvevő cégeknek és a munkavállalóknak elegendő idő álljon rendelkezésre a súlyos fogyatékos emberek integrálására, a kormány egy évvel meghosszabbította a szociális foglalkoztatási támogatási szerződéseket. Az átmeneti idő alatt a szociális foglalkoztatást végző munkáltatók fel tudnak készülni az akkreditációs foglalkoztatásra.

A kormány szintén egy évvel meghosszabbította a támogató szolgáltatás, a pszichiátriai és szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére nyújtott alacsony küszöbű ellátás, az utcai szociális munka, és a családok átmeneti otthona által fenntartott krízisközpontok finanszírozási szerződéseit is. Az egyéves időszak alatt az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának munkatársai áttekintik a pályázati úton történő finanszírozási rendszer előnyeit és hátrányait, és hatékonyabb finanszírozási rendszert alakítanak ki. Fontos cél a támogató szolgálatok és a közösségi szolgáltatások megerősítése, és fejlesztése.

VIDEÓ

(Emmi, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra