Hírek: Aktualitások

Hat millió forint a hat legnagyobb tűforgalmat lebonyolító szervezetnek (2013-01-22)

Hat millió forint a hat legnagyobb tűforgalmat lebonyolító szervezetnek Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma november közepén azonnali egyeztetést kezdeményezett a szakmai szervezetekkel, amikor azok a tűhiány várható problémáját jelezték. Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a hat legnagyobb tűforgalmat lebonyolító szervezet számára összesen 6 millió forint összegű egyedi támogatás biztosításáról döntött, a szerződéskötés már megtörtént. Ez az összeg, illetve az ebből történő eszközvásárlás megnyugtatóan rendezi az átmeneti tűhiányt.

A hosszú távú rendezés érdekében az egyeztetések folytatódnak és megkezdődött az előkészítő munka egy „Tűdepot" kialakítására, amihez a szükséges forrásokat a Drogmegelőzési Koordináció 2013. évi költségvetése tartalmazza.

A 2004 és 2010 közötti, folyamatosan romló statisztikai mutatók, az aggasztó irányú folyamatok, az akkori drogpolitika tehetetlensége, és az új kihívások (designer drogok) megjelenése elengedhetetlenül szükségessé tették egy alapjaiban új, világos irányokkal és világosan megfogalmazott értékrendszerrel bíró drogpolitika kialakítását. A prevenció elsődlegessége, a közösségek, és a családok pozitív hatásának felhangosítása, a felépülés központú kezelés előtérbe helyezése mind olyan szándék és irány, amely nem csak az új magyar drogpolitikában jelenik meg, de a 2012 végén elfogadott EU-s drogstratégiával, és az európai trendekkel is teljes összhangban van.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma - Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra