Hírek: Aktualitások

Szociális Munka Napja - Elnöki Köszöntő (2020-11-12)

Szociális Munka Napja - Elnöki Köszöntő Takács Imre elnök úr köszöntése

A Szociális Munka Napja alkalmából a MACSGYOE elnöksége nevében egy beszélgetőtársam gondolataival köszöntöm valamennyi szociális dolgozót.

Van egy különleges ember, akit úgy neveznek, hogy szociális munkás. Még sokan nem értik, vagy furcsának tartják az elnevezést, de azt tudják, ő az, aki segít a bajban. De mitől különleges, mitől más, mitől idegen ebben az értékeiben megváltozott világban?

Hogyan lát bennünket egy olyan útitársunk, akivel sokat voltunk együtt:

Ő az, aki nem a hibáimat sorolja, nem kér számon rajtam semmit, nem mond rosszat rólam, biztat, dicsér, elfogad olyannak, amilyen vagyok. Nem azt keresi, mit hibáztam sorsom rosszra fordulásakor, a párkapcsolatomban, vagy a gyermekem nevelésével. Jó vele beszélgetni, hitet, kedvességet, biztatást kapok tőle. Bármikor felhívhatom a bajban, nem nyomja ki a telefont, türelmesen meghallgat. Ebben az embertelen világban ő egy igazi ember. Nem akar megváltoztatni, érzem a szeretetét, ez hitet, erőt ad nekem. Nagyon sokat találkozunk, eljön velem a hivatalba, munkaügyi központba, meglátogat a kórházban, ilyenkor beszélgetünk a legtöbbet. Olyan dolgokat is elmondok neki, amit még a családomnak sem. Teljesen megbízok benne. Észre sem veszem, hogy sokszor már az ő mondatait, gondolatait mondom, vagy úgy élem az életem, ahogy tőle láttam. Megváltoztam. Ha visszatekintek régi önmagamra, elmosolyodom. Jó ez a változás, büszke vagyok magamra, hogy sikerült elérnem.

(Takács Imre elnök)

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra