Hírek: Aktualitások

Közel 400 millió a hajléktalanok téli ellátására (2014-09-27)

Közel 400 millió a hajléktalanok téli ellátására Minden eddiginél korábban felkészültek a hajléktalanok téli ellátására, a krízisidőszakra plusz 1500 férőhelyet biztosítana

Minden eddiginél korábban felkészültek a hajléktalanok téli ellátására, a krízisidőszakra plusz 1500 férőhelyet biztosítanak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

 

Czibere Károly azt mondta: nem volt még példa arra, hogy szeptember közepére már megszülettek volna a hajléktalanok téli ellátásához kapcsolódó döntések. Két-három hét múlva már folyósítják az ellátó szervezeteknek a támogatásokat - közölte az államtitkár, aki úgy fogalmazott: felkészültünk a téli kihívásokra, arra, hogy a tél folyamán semmiképpen se fordulhasson elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy.

Fotó: Árvai Károly

Czibere Károly tudatta: az idén 372 millió forint értékben írtak ki pályázatokat a krízisidőszakra. Mint mondta, az országban 11 ezer férőhely van hajléktalanok számára. A kormány az idén összességében 9,2 milliárd forintot fordít a hajléktalanok segítésére - tette hozzá. Czibere Károly fontosnak tartja, hogy folytatódjék a szakmai párbeszéd az ellátó szervezetekkel.

Fotó: Árvai károly

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke kulcsfontosságúnak nevezte, hogy megindult a kommunikáció a szaktárca és hajléktalanokat ellátó szervezetek között.

VIDEÓ

(MTI/kormany.hu)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra