Hírek: Aktualitások

Folytatódott az egyeztetés a szociális ágazatban (2015-03-28)

Folytatódott az egyeztetés a szociális ágazatban Újabb egyeztetés tartott március 26-án az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága és a MSZ EDDSZ

Újabb egyeztetés tartott március 26-án az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága és a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, ahol a felek többek között a szociális életpálya bevezetéséről és a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum elindításáról tárgyaltak.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, a kormány elkötelezett abban, hogy anyagilag és erkölcsileg is megbecsülje azt a nagyon kemény munkát, amelyet a szociális ágazatban dolgozók végeznek. A kormány érdekelt a szociális ágazattal való folyamatos egyeztetés és konzultáció rendszerének fenntartásában.

Cser Ágnes az MSZEDDSZ elnöke támogatta a szociális életpálya bevezetését, és az új bértábla mielőbbi kialakítását. A szakszervezet egyetértett azzal, hogy rendezni kell a munkaközi szünet kérdését, valamint sürgették a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum mihamarabbi elindítását.

Az egyeztetésen továbbá megkezdődött annak a hosszú távú megállapodásnak az előkészítése, amely – többek között – rögzíti a szociális ágazatban dolgozók testi-lelki egészségi állapotának javítására vonatkozó elkötelezettséget is.

(Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra