Hírek: Aktualitások

Szakmai egyeztetés a szociális ágazatban dolgozókkal (2014-08-28)

Szakmai egyeztetés a szociális ágazatban dolgozókkal Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára hivatalában fogadta a szociális ágazatban tevékenykedő szakszervezetek vezetőit.

Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára hivatalában fogadta a szociális ágazatban tevékenykedő szakszervezetek vezetőit. A találkozón szakmai és érdekvédelmi egyeztetések zajlottak a szociális szférában tervezett életpálya-modell kialakításáról, valamint a további bérrendezés lehetséges kérdéseiről. Elindult az ágazati érdekegyeztetés új mechanizmusának kialakítása is.

A szociális ágazatban dolgozók elismerése és az életpálya-modell megalkotása rendkívül fontos, stratégiai jelentőségű a szociális terület számára. Lényeges, hogy érezhetően magasabb szinten megbecsüljék a szakembereket, akik kitartanak, elkötelezettek, és óriási tapasztalati tőkét hordoznak a szociális pályán. Az életpálya-modell célja az ágazatban dolgozók számára kiegyensúlyozott, kiszámítható, és a minőséget elismerő rendszer létrehozása. Ennek érdekében számos érdek egyeztetésére van szükség, ezt szolgálta a találkozó, melyet rendszeressé kívánnak tenni a felek a jövőben is.

A kormány tavaly decemberi döntésének köszönhetően a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti dolgozók idén januártól bérpótlékot kapnak. Ez 5-11 százalékos béremelést jelent, amely 73 ezer szakdolgozót és körülbelül 20 ezer technikai munkatársat érint, akiknek januártól havi 6-17 ezer forinttal emelkedett a fizetése.

(Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra