Hírek: Aktualitások

Gyász (2020-03-02)

Gyász Pótolhatatlan veszteség érte a szociális szakmát, elhunyt Szabó János, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének alelnöke.

Pótolhatatlan veszteség érte a szociális szakmát, elhunyt Szabó János, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének alelnöke.

János a kilencvenes években köteleződött el a szociális területen. Dolgozott a Vöröskeresztnél, majd 1987-ben megszervezte a kaposvári családsegítő szolgálatot, amelyet a térség meghatározó intézményévé fejlesztett. Módszertani segítséget nyújtott a régióban, kezdeményezője volt a szükségletekhez igazodó új ellátási formák kialakításának. 1990-től folyamatosan a MACSGYOE alelnöke, munkája nélkül nem jöhetett volna létre a Szociális Szakmai Szövetség sem, amelynek elnöki funkcióját is ellátta. Meghatározó tagja volt az Országos Gyermekvédelmi Szakmai Kollégiumnak. Kiváló szervező, koordinátori munkájának köszönhetően konszenzust tudott teremteni a szociális szakmai szervezetek között. Kutatásokkal, állásfoglalásokkal, jogszabályi kezdeményezésekkel, hálózati munkával segítette a szakma fejlődését. Ezek mellett megmaradt egy érzékeny lelkületű, a nehéz helyzetbe került embertársaiért kiálló szociális munkásnak. János beírta nevét a szakma történelmébe.

Búcsúzunk, de soha nem feledünk.

Nyugodj békében.

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra