Hírek: Aktualitások

Törvény nehezíti a házi segítségnyújtást (2012-07-30)

Törvény nehezíti a házi segítségnyújtást A SONLINE cikke egy somogyi házi segítségnyújtás szolgáltatást végző szervezetről...

Balatonbogláron maradhatott a Segítő Kezek Alapítvány, de Siófokon és Balatonföldváron nem. 150 gondozottról is le kellett így mondaniuk.

A balatonboglári képviselő-testület hozzájárult, hogy december 31-ig a siófoki székhelyű Segítő Kezek Alapítvány házi segítségnyújtást végezzen a város területén. Jó hír ez az alapítvány számára, melynek hasonló kérelmét, Siófok és Balatonföldvár elutasította. Míg azonban a földvári szociális ellátó átvette az alapítvány két helyi gondozóját, Siófokon százötven gondozottjukról és tizenhat gondozójukról kellett lemondaniuk a képviselő-testület nemleges döntése nyomán.

Hosszas egyeztetések után Balatonlelle is jóváhagyta a tevékenységüket - tudtuk meg Miklós Máriától, a Segítő Kezek alapítójától, aki hozzátette azt is: több kisebb település, ahol eddig házi segítségnyújtás nem működött (így például Ordacsehi, Ádánd, Siójut), jelezte, hogy szívesen vennék az alapítvány megjelenését.

- Más, hasonló tevékenységet végző alapítvány helyzetét, jövőbeni működését is megnehezítette az új törvényi szabályozás - folytatta Miklós Mária. - Nemrég Kecskeméten ezek a szervezetek szövetséget alapítottak, melynek nevében petíciót adtak át a munkánkat megnehezítő előírások enyhítése érdekében az ott jelen lévő Lezsák Sándornak, a parlament alelnökének. Ráadásul azt sem tudjuk, mit hoz a jövő: 2013-tól a szociális alapszolgáltatás település-szintű feladat marad, vagy átkerül az új járásokhoz? Ha utóbbi, akkor kezdhetjük elölről a kuncsorgást, azt, hogy engedélyezzék a jelenlétünket? Sajnálatos, hogy ilyesmivel kell foglalkoznunk a helyett, hogy az idősek, rászorultak segítésére összpontosítanánk minden erőnket...

Forrás: SONLINE

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra