A Biztos Kezdet Gyerekházak 2015. évi kapacitásbővítésre kiírt pályázata vonatkozásában az EMMI Gyermekesély Főosztálya, Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Szociális Főosztálya információs napokat tartott a hazai rendszerbe belépő fenntartók, munkatársak és mentorok részére. 2015. január 20-án Mátészalkán, január 22-én Szerencsen és január 23-án Budapesten várták a szervezők az érdeklődőket. A három szakmai napon összesen 101 fő vett részt.

 

A rendezvényeken a résztvevők részletes tájékoztatást kaptak a Gyerekházak aktuális szakmai és jogszabályi szabályázásról és a jövőben várható változásokról, bemutatásra került a pályázati kiírás és a pályázat benyújtására szolgáló elektronikus felület. Az előadás során szó esett a pályázatok elbírálását követő, hazai rendszerbe befogadott szolgáltatók számára fontos finanszírozási kérdésekről, a szerződéskötésről, a működési támogatás folyósításának, felhasználásának szabályairól. Az információs napokon lehetőség nyílt a felmerült kérdések megválaszolására, pályázók által felvetett problémák megvitatására.

 

 

 

 

A szakmai napokon vetített prezentációkat e cikk csatolmányaiként letölthetik a pályázók. Ezúton szeretnénk a pályázók figyelmét felhívni, hogy a pályázati kiírással és a hatályos jogszabályokkal kapcsolatos kérdéseikkel kapcsolatban elektronikus levélben, illetve telefonos úton kaphatnak tájékoztatást a Szociális Főosztály munkatársaitól.

Farkasné Farkas Gyöngyi
főigazgató

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Duplájára nő a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása
Meghívó Biztos Kezdet Gyerekház pályázati információs napokra
Pályázati felhívás megjelent

Biztos Kezdet Gyerekház - jogi és szakmai keretei

Biztos Kezdet Gyerekház - információs nap

Biztos Kezdet Gyerekház - információs nap, pályázati felület
Forrás: Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal