Szakmai információk: Szakmai hírek

Felhívás adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére (2017-08-14)

Felhívás adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére A Szociális Ágazati Portál felhívását honlapunkon is megosztjuk

A tájékoztatóból:

"A minimálbér és a garantált bérminimum emeléssel kapcsolatos fenntartókat érintő többletkiadások finanszírozásának azonnali kezelése érdekében a 2016. évi XC. törvény Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről (a továbbiakban: Költségvetési törvény) 2. és 8. melléklete alapján finanszírozott szolgáltatások után a fenntartók február-július hónapokban 50%-al emelt összegű működési támogatásban részesültek. A Költségvetési törvény alapján finanszírozott szolgáltatásokhoz kapcsolódó fajlagos összegek nem kerültek megemelésre, csupán a kifizetés került átütemezésre.

A február-július hónapok vonatkozásában történő többletfolyósítás visszafizetése augusztus-december hónapokban történik 5 egyenlő részletben, ugyanakkor egyidejűleg a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) elkezdi folyósítani a bérkompenzáció összegét.


A Magyar Közlöny 2017. évi június 7-i 82. számában kihirdetésre került az egyházi és nem állami szociális fenntartóknál dolgozók részére a 2017. évben kifizetésre kerülő minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról szóló 123/2017. (VI. 7.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet), amely a 2017. évi minimálbér kompenzáció részletes szabályait tartalmazza.


Felhívjuk figyelmét, hogy a fenntartót adatszolgáltatási kötelezettség terheli! A Kincstár részére a Rendelet 2. melléklete szerinti adatszolgáltatást 2017. augusztus 21-ig kell benyújtani. (a benyújtással kapcsolatos információ és adatszolgáltatást támogató excel űrlap elérhető a Kincstár honlapján a következő linken: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/nem-lakossagi-ugyfelek/2017-evi-minimalber-es-garantalt-berminimum-tamogatas/3742/ )

A Kincstár adatszolgáltatás alapján folyósítja korrigált módon a szeptember-november havi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kompenzációt. A korrekció során figyelembe veszik a korábban kiutalt január-augusztus havi foglalkoztatással összefüggő kompenzáció és az adatszolgáltatás alapján járó tényleges kompenzációs összegeit, amelyet szükség esetén érvényesítenek a szeptember-november havi foglalkoztatással összefüggő kompenzáció havi összegeiben (amelynek folyósítása október-december hónapokban történik).



Azon fenntartó részére, aki az adatszolgáltatási kötelezettségének határidőben (augusztus 21-éig) nem tesz eleget, annak október-december hónapokban a Kincstár illetékes területi igazgatósága nem folyósít minimálbér, garantált bérminimum jogcímen támogatást. A felmerült többletköltségek csak a 2017. évi elszámolás keretében lesznek érvényesíthetők.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága a minimálbérkompenzációval kapcsolatban tájékoztatót és Gyakran Ismételt Kérdésekről összefoglalót adott ki a fenntartók információkkal való támogatása érdekében. A tájékoztatóanyag elérhető a Szociális Ágazati Portálon (http://www.szocialisportal.hu/web/guest/hir-megjelenito/-/journal_content/56/10181/119508), valamint a Kincstár honlapján egyaránt (http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/nem-lakossagi-ugyfelek/2017-evi-minimalber-es-garantalt-berminimum-tamogatas)."

 

A felhívás letöltése

 

Forrás: Szocális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra