Szakmai információk: Szakmai hírek

Átláthatóbbak, elektronizáltak lesznek a hatósági nyilvántartások (2013-09-20)

Átláthatóbbak, elektronizáltak lesznek a hatósági nyilvántartások A kormány döntött arról, hogy elektronizálja azokat a szociális és gyermekvédelmi intézmények hatósági nyilvántartásával kapcsolatos adatokat, hatósági bejegyzéseket.

A kormány döntött arról, hogy elektronizálja azokat a szociális és gyermekvédelmi intézmények hatósági nyilvántartásával kapcsolatos adatokat, hatósági bejegyzéseket, amelyek jelenleg papíralapúak, mivel a papíralapú nyilvántartásokat nehéz javítani.

Ez az intézkedés az intézmények felé egy egyszerűsítési lehetőség, mert a hatósági nyilvántartással - ami közhiteles nyilvántartás is lesz - lehetővé válik, hogy egyszerűbben és átláthatóbban vezessék át ezeket az adatokat. Az intézkedés kiküszöböli azoknak a hibáknak a lehetőségét, amelyek abból adódnak, hogy egy hatósági nyilvántartásnak a papíralapon történő kezelését később módosítani kell.

Videó

 

(Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A témában elérhető előterjesztés a Parlament honlapján

T/12337 Egyes törvényeknek a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásával összefüggő módosításáról

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra