Hírek: Konferenciák, rendezvények

Szociális Munka Napja konferencia előadások (2013-12-01)

Szociális Munka Napja konferencia előadások A Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthona honlapján megjelenteket közöljük az alábbiakban

"Szociális Munka Napja alkalmából rendezett, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete által szervezett Szociális munkás identitása változó társadalmi viszonyok között címmel 2013. november 11-én.

"A konferencián a megszokottól eltérően a szakmai kérdések mellett nagy hangsúlyt helyezünk azokra, akik ezt a szakmát művelik. Mi, akik szociális területen dolgozunk, tudjuk, akkor végezzük megfelelően hivatásunkat, ha munkánkban érvényesíthetőek a szakma alapértékei, az etikai alapelvek, a legelesettebbek védelme. A tényleges minőségi munkavégzésünkhöz pedig elengedhetetlen a partnerség minden olyan szervezettel, amelyek a társadalmi problémák kezelésében vesznek részt. Tudjuk, akkor dolgozunk jól, ha az előítélet mentesség, az empátia, az elfogadás, és megértés hatja át munkánkat. Ha klienseink érdekében megteszünk minden tőlünk telhetőt, s ha a „megerősítés” és az elnyomások megszüntetése része a mindennapi munkánknak. Tudjuk, akkor dolgozunk jól, ha az adminisztráció és a személyes kapcsolaton alapuló munka arányosságát valósítjuk meg. Ha a kliensek érdekeit képesek vagyunk felismerni és velük együtt érvényesíteni."





Megnyitó beszédet mond: KÓNYA GUSZTÁVNÉ, SZTDSZ






Vitaindító előadás: PATAKI ÉVA, szociális munkás „Az identitások fogságában. A szociális rendőrtől az áldozati bárányig."






Moderátor: RÓZSA PÉTER újságíró.







Idősügyi szekció: Vitavezető: DR SÜTŐ TERÉZ, idősügyi és szociálpolitikai szakértő, Idősek Európai Háza Alapítvány Elnöke





Záró ülés: Moderátor: LAKNER ZOLTÁN, ELTE

Meghalt a szakma, éljen a szakma?! DR. LÉVAI KATALIN,

Szekciók összefoglalója,

Az év Szociális Munkás díjának ünnepélyes átadása,

Az Év Szociális Szakembere díj átadója."

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra