Hírek: Aktualitások

Rövid tudósítás egy tiszta szívű adományról (2020-12-18)

Rövid tudósítás egy tiszta szívű adományról Gál Antal szakmai alelnök írása

 

 

Rövid tudósítás egy tiszta szívű adományról

Novemberben felhívott egy Angliában élő magyar származású úr, egyesületünk segítségét kérve: Olyan magyarországi, szociálisan hátrányos helyzetű, mozgáskorlátozott fiatalt (15-30 év között) keresett, akinek az életét jelentősen megkönnyítené egy elektromos utcai közlekedési eszköz (scooter). Célja az volt, hogy még karácsony előtt elküldhessen neki egy ilyet ajándékba.

A megyei hálózati szakértő kollégák közreműködésének eredményeként négy fiatalról szóló rövid ismertetést küldtünk meg számára, hogy ki tudja választani, kinek szánná leginkább adományát. Válaszában tájékoztatott, hogy döntött, és már mind a négy személynek meg is vásárolt egy-egy új eszközt, továbbá gondoskodik azok Magyarországra történő szállításáról is.

Az adományok december 15-én meg is érkeztek Szentesre, melyeket másnap személyesen juttattunk el a négy érintetthez (Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyékbe). Kívánom mindenkinek, hogy legalább egyszer tanúja lehessen olyan felszabadult boldogságnak, amelyet ma megtapasztalhattunk e fiatalok kapcsán, amikor birtokba vették új eszközeiket.

A felajánló 50 év aktív életet követően nemrégiben, egyik napról a másikra maga is kerekesszékbe kényszerült, így mélyen átérzi és pontosan ismeri a támogatott fiatalok helyzetét. Egyeztetéseink során mégis így nyilatkozott:

„El sem tudom mondani, hogy mennyire jól érzem magam, amikor azon dolgozunk, hogy segítsünk ezeknek a fiúknak! Talán jobban izgulok, mint ők.”

Kedves Laci!

Mi is boldogok vagyunk! Köszönjük, hogy minket tiszteltél meg bizalmaddal, és hogy részesei lehettünk ennek az önzetlen és nagyvonalú karácsonyi akciónak. Örülünk, hogy megismerhettünk!

Gál Antal

MACSGYOE szakmai alelnöke

 

 

A tartalom megosztása

Kapcsolódó képek:

adomány 3 (3).jpgIMG_8081 (2).jpgIMG_8116.jpgIMG_8127.jpgIMG_8144.jpgIMG_8153.jpgIMG_8159.jpgIMG_8194 (2).jpg

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra