Hírek: Aktualitások

FOGYÓBAN A TÜRELEM - ÉRDEMI BÉRRENDEZÉST AZ ÁGAZATBAN! (2016-11-05)

FOGYÓBAN A TÜRELEM - ÉRDEMI BÉRRENDEZÉST AZ ÁGAZATBAN! Az október, november hónapokban megszervezésre kerülő szakmai konferenciák (SZIME, MACSGYOE, SzOSzAK) mindegyikén foglalkoztak a résztvevők az ágazat bérhelyzetével. Most a SzOSzAK által megszervezett konferencia Zárónyilatkozatát közöljük.

 

Euró- Régió Szociális Szakmai Közösség Egyesület

XII. Országos Szociális Szakmai Konferenciája

 

Az Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség Egyesület 2016. november 3-4-én Keszthelyen - mintegy 200 fő szociális szakember részvételével - szervezte meg XII. Országos Konferenciáját, melyen áttekintette a szociális ellátások átalakításának eddigi tapasztalatait, valamint az elkövetkező időszakban a kormányzat által tervezett, e szakmaterületet érintő további intézkedéseket.

 

A Konferencián résztvevő szakemberek az alábbi - a konferencia tapasztalatait összegző - zárónyilatkozatot fogadták el:

 

Zárónyilatkozat

 

A Konferencia üdvözli a kormányzat által e két napon is bemutatott, a szociális jól-lét és biztonság érdekében tett törekvéseket, a tervezett intézkedéseket, amelyeket elismer.

 

A résztvevő szakemberek felhívják a Kormány figyelmét arra, hogy a területen nagymértékű szakember elvándorlás és súlyos szakemberhiány tapasztalható, ami elsősorban a rendkívül alacsony bérezés miatt következett be és immár egyértelmű ellátási zavarokat okoz.

A szociális terület működőképességének fenntartása és a szociális területen dolgozó szakemberek érdekében a Konferencia nyomatékosan felhívja a Kormány figyelmét e megoldandó helyzetre és kéri, hogy támogassa a szociális ágazatban dolgozók mihamarabbi bérrendezését, a szociális képzések rendszerének megújítását és megerősítését, hiszen a társadalom szociális biztonsága a szolgáltatások oldalán csak a megfelelő humánerőforrás kapacitásokkal biztosítható.

a Konferencia résztvevői

 

SzOSzAK_2.JPG

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra