Hírek: Aktualitások

Programok a fogyatékossággal élők világnapján a Nemzeti Színházban (2014-12-04)

Programok a fogyatékossággal élők világnapján a Nemzeti Színházban Több programot is rendeznek szerdán, a fogyatékossággal élők világnapján a Nemzeti Színházban, ahol este gálával zárul a nap

Több programot is rendeznek szerdán, a fogyatékossággal élők világnapján a Nemzeti Színházban, ahol este gálával zárul a nap: koncertezik a Budapest Bár zenekar és fellépnek a Beugró című műsor szereplői is.

A Nem Adom Fel Alapítvány szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos kiemelte: bízik abban, hogy a világnap nemcsak egyszeri ünnep, hanem a mindennapjaink részévé válhat a figyelem, a sérült emberekkel való kiemelt törődés.

A sajtótájékoztatón elhangzott: 2008-ban indult útjára az alapítvány Jobb Velünk a világ! rendezvénysorozata, amelynek keretében tavaly 40 önkormányzattal írtak alá szándéknyilatkozatot, amelyben vállalták, hogy 2014-től legalább két megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak.

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője elmondta: a szándéknyilatkozatot aláíró 40 önkormányzat több mint a fele teljesítette már, hogy megváltozott munkaképességű embereket vettek fel és érzékenyítő programokat, tréningeket valósítottak meg.

A programot kezdeményező Nem Adom Fel Alapítvány, Újbuda Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a világnapon különböző programokkal hívják fel a figyelmet a fogyatékos emberek integrációjának fontosságára. A Nemzeti Színházban drámapedagógiai foglalkozásokon és kulisszajáráson vehetnek részt ép és sérült diákok. A Nemzeti Színház dolgozóinak pedig a Nem Adom Fel Alapítvány szakértői tartanak érzékenyítő tréninget. Mint elhangzott, a világnapon a XI. kerületi Barba Negra Music Clubban is tartanak hasonló programokat diákoknak: kisiskolások vehetnek rész rendhagyó osztályfőnöki órán. A Jobb velünk a világ! gálaesten a Budapest Bár közösen lép színpadra a sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttessel és a fogyatékkal élőket is felvonultató Never Give Up Gospel kórussal. A Beugró társulata pedig ez alkalommal a fogyatékkal élők helyzetével kapcsolatos szituációkat dolgoz fel.

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója kiemelte: az adventi időszaknak ez lesz a legszebb eseménye és reméli, hogy az esemény otthonra talál a Nemzeti Színházban, így folytatódhat az együttműködés az alapítvánnyal.

Rudolf Péter színművész, a Beugró társulatának tagja arról beszélt: céljuk, hogy a témáról a társadalomban érzékelhető zavar oldódjon.

(MTI)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra