Hírek: Aktualitások

Felzárkózási programok indulnak Pápán (2014-10-10)

Felzárkózási programok indulnak Pápán Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Pápára látogatott, hogy az ott zajló felzárkózási projektekről egyeztessen a programok vezetőivel.

Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Pápára látogatott, hogy az ott zajló felzárkózási projektekről egyeztessen a programok vezetőivel. A város közel 150 millió forintot nyert a Komplex telep-program pályázaton, ennek első lépéseként 110 hátrányos helyzetű emberrel kötnek együttműködési megállapodást. Az együttműködési megállapodásnak célja, hogy az egyének olyan fejlesztésben részesüljenek, amelynek eredményeként a saját élethelyzetükön önmaguk is képesek legyen javítani.

A Komplex telep-program célja a szegregált, rossz lakhatási körülmények között élő, nehéz sorsú családok élethelyzetének javítása. A program segít abban, hogy a telepen élők különböző képzésekbe jussanak el, és olyan tudást szerezzenek, amivel a helyi munkaerőpiac által kínált munkalehetőségekkel élni tudnak. Emellett az érintettek a terepen jelen lévő szociális munkásoktól a mindennapos problémák leküzdéséhez folyamatos segítséget, mentorálást kapnak, így a helyi közösség hasznos tagjaivá válhatnak.

A telep-programot kísérő Aktívan a munkáért program adta lehetőségeket kihasználva a telepen élők az építőipari szakma tanulása mellett a szakmai gyakorlat alatt a saját lakókörnyezetük szépítésén fognak dolgozni, így a megszerzett, valódi terepen végzett munkagyakorlat révén a képzés utáni foglalkoztatás és elhelyezkedés is könnyebbé válik.

A projekt szoros együttműködésben valósul meg az önkormányzat, a gyermekjóléti szolgálattal, a családsegítő szolgálattal, valamint a Türr István Képző és Kutató intézettel a társadalmi felzárkózás szemléletének megfelelően, az érintettek bevonásával.

(Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra