Hírek: Aktualitások

Jövőre is legalább 300 ezer közmunkást szeretne a kormány (2013-07-09)

Jövőre is legalább 300 ezer közmunkást szeretne a kormány A közmunka sok helyen presztízzsé vált Kovács Zoltán államtitkár szerint. A politikus a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt a társadalmi felzárkózás itthoni helyzetéről.

A közmunka sok helyen presztízzsé vált Kovács Zoltán államtitkár szerint. A politikus a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt a társadalmi felzárkózás itthoni helyzetéről.

Jövőre is legalább 300 ezer embert szeretne bevonni a közmunkaprogramba a kormány - jelentette ki Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A politikus szerint a bírálatok ellenére a program komoly sikereket is elért, sok helyen presztízzsé vált közmunkásként dolgozni.

Kovács elmondta, a kormány tisztában van vele, hogy "a közmunka önmagában nem megoldás, csupán egy lépés afelé". Szerinte a program bírálói is tudják, hogy az országban vannak olyan hátrányos helyzetű térségek, ahol "még évekig semmilyen más piaci alapú munka nem lesz".

A közmunkások fizetését illetően a politikus leszögezte: "A cél az, hogy minél többet tudjunk adni, ám a legfontosabb mégiscsak az az ösztönző erő, hogy többet kapnak, mint a segélyesek."

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy a 2011-ben elfogadott Nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia monitoringrendszerét az Európai Uniói illetékesei is példaértékűnek nevezték.

Forrás: ORIGO

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra