Hírek: Aktualitások

A kormány megbecsüli a szociális szakembereket (2014-09-24)

A kormány megbecsüli a szociális szakembereket A kormány elkötelezte magát a szociális területen dolgozó szakemberek megbecsülése mellett - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.

A kormány elkötelezte magát a szociális területen dolgozó szakemberek megbecsülése mellett - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.

Czibere Károly kifejtette: a megbecsülés bizonyítékaként a kormány szeretné bevezetni a szociális életpályamodellt. A szakemberek munkájáért járó köszönet mellett ugyanis fontos a megfelelő bér garantálása és a kiszámítható életpálya megteremtése. Felidézte: tavaly decemberben a kormányzat 2014-re bérpótlékot állapított meg a szociális területen dolgozóknak, továbbá hat, a szociális életpálya kidolgozásával foglalkozó munkacsoportot állítottak fel.

A munkacsoportok összeállították javaslataikat a bértáblával, a képzéssel és továbbképzéssel, az előmeneteli rendszerrel, az érdekegyeztetéssel és a szabályozási környezet átalakításával kapcsolatban. Az a cél, hogy a mainál lényegesebben tervezhetőbb, kiszámíthatóbb legyen a szociális szakma, hivatássá váljon, vonzó pálya legyen - hangsúlyozta az államtitkár.

Czibere Károly elmondta: a munkacsoportok összeállítása alapján szeptember elejére elkészült az első javaslat, és a tárca október közepén szeretné a kormány elé vinni a végső változatot. Ha a döntés megszületik, januártól bevezetik az intézkedéseket.

Megemlítette, hogy a szociális területen 93 ezer ember dolgozik.

(MTI)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra