Hírek: Aktualitások

SZOCIÁLIS ÁGAZATI DEMONSTRÁCIÓS BIZOTTSÁG ALAKULT! (2013-07-24)

SZOCIÁLIS ÁGAZATI DEMONSTRÁCIÓS BIZOTTSÁG ALAKULT! A szociális terület munkavállalói érdekvédelmi szervezetei, szakmai szervezetei - felismerve az egyéni kezdeményezések sikertelenségét - ágazati Demonstrációs Bizottságot alakítottak!

A szociális ágazat igen szerteágazó, összetett feladatokat lát el, számos terhet levéve az egyének válláról, a társadalmi szerepvállalás, a társadalmi gondoskodás jegyében. Társadalmi megbecsülésük mégis elmarad! A szociális ágazatban dolgozók a nemzetgazdaság legrosszabbul fizetett alkalmazottai. Jelentős a fluktuáció, a létminimum körüli béreknek köszönhetően a szakma kezd „felhígulni", ami a minőségi ellátást veszélyezteti.

A probléma nem új keletű, az ágazati érdekvédelmi szervezetek egyedi akciókat kezdeményeztek, nyílt levelek és petíciók formájában, megszólítva a felelős minisztert, illetve államtitkárt. A miniszteri és államtitkári válaszok általában kitérőek, pontatlanok voltak, nem a feltett kérdéssel foglalkoztak.

A szociális terület munkavállalói érdekvédelmi szervezetei, szakmai szervezetei és az ellátást és szolgáltatásokat igénybevevők szervezetei - felismerve az egyéni kezdeményezések sikertelenségét - az ágazat megújulásáért, az ágazati érdekérvényesítés erősítéséért,a szociális ágazat dolgozóinak érdekében összefogásra szólítják az ágazatért tenni akaró szervezeteket. A jelenlévő szervezetek egybehangzóan kinyilvánítják az ágazati összefogás szükségességét, követeléseik nyomatékosítása, a hatékony érdekérvényesítés megvalósulása érdekében.

A jelen dokumentumot aláíró szervezetek bejelentik a

SZOCIÁLIS ÁGAZATI DEMONSTRÁCIÓS BIZOTTSÁG megalakulását.

Az alapító szervezetek:


1. Baranya Megyei Szakszervezetek AkcióegységeBMSZA (Benke Norbert ügyvivő),
2. Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete BDDSZ (Szűcs Viktória elnök),
3. Független Egészségügyi Szakszervezet FESZ (Kiss László elnök)
4. Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete MACSGYOE (Takács Imre elnök)
5. Nyugdíjasok Országos Képviselete NYOK (Dr.Hegyesiné Orsós Éva elnök)
6. Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete SZMDSZ (Migács Tibor elnök)
7. Szociális Szakmai Szövetség 3SZ (Dr. Krémer Balázs elnök)
8. Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete SZTDSZ (Kónya Gusztávné elnök)

Az ágazati összefogást megvalósító Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság jelen nyilatkozat aláírásával egyidejűleg jön létre, tagjait az aláíró szervezetek, illetve azok képviselői alkotják.
A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság tagja lehet a későbbiekben minden olyan szervezet, amely tevékenyen részt kíván venni a szociális ágazat érdekeinek hatékony képviseletében.

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság nyilt levele Balog Zoltán Miniszter Úrnak. (a linkre kattintva letölthető)

Bértárgyalások kérését támogató aláírásgyűjtő ív innen letölthető


Budapest, 2013. július 23.

Szakszervezetek.hu

 

Kedves Tagtársak, Kollégák, Szimpatizánsok!

 

Egyesületünk Elnöksége egyik Alapítója és kezdeményezője e széles körű összefogásnak. Az összefogás csak akkor lehet eredményes, ha nagy számban csatlakoztok a kezdeményezéshez és mind több aláírással hítelesítitek akaratotokat, fejezitek ki egyetértéseteket.

Kérjük tehát a tagjainktól, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokban dolgozó kollégáinktól, szimpatizánsoktól, a nyílt levélben megfogalmazott célokkal egyetértőktől, hogy töltsék le az "Aláíró ívet" és azt aláírás után jutassák el a jelzett címre!

TÖREKVÉSÜNK CSAK VELETEK EGYÜTT LEHET EREDMÉNYES!

 

Budapest, 2013. július 24. MACSGYOE Elnöksége

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra