Szakmai információk: Szakmai hírek

KENYSZI tájékoztató házi segítségnyújtás (2016-02-01)

KENYSZI tájékoztató házi segítségnyújtás A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által közzétett tájékoztató szövegét és anyagát közöljük

"Tisztelt Felhasználók!

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 2016. január 1-jén hatályba lépett módosítása szerint bővült a házi segítségnyújtás vonatkozásában a KENYSZI-ben rögzítendő adatok köre.

Az Szt. 20/C. § (1) bekezdésének e) pontja szerint: a házi segítségnyújtás esetén a megállapított gondozási szükségletre és az ellátott számára nyújtott szolgáltatás tartalmára vonatkozó adatokat.

Ez azt jelenti, hogy a házi segítségnyújtás esetében az igénybevétel naponta történő rögzítése mellett a tevékenységi köröket, vagyis a szociális segítés és/vagy személyi gondozás adott napon történő igénybe vételére vonatkozó adatot is rögzíteni kell.
A szociális segítésnek, személyi gondozásnak a KENYSZI igénybevételi naplóban való rögzítésének főbb szabályai, menete:

A szociális segítés és/vagy személyi gondozás tevékenységet az igénylésben/megállapodásban rögzített felülvizsgálat során megállapított tevékenységi körnek megfelelően lehet bejelölni. Új igénylések esetén is ennek megfelelően kell a rögzítést elvégezni.

A megállapított gondozási szükséglet alapján, a napi igénybevétellel azonos sorban kell jelölni az adott igénybevételi napon nyújtott tevékenységi kört. A rögzítéssel kapcsolatos rövid felhasználói leírás ide kattintva érhető el.

Amennyiben a házi segítségnyújtás tevékenységi köreinek rögzítéséhez segítségre, további információra van szükségük, úgy hívják a telefonos ügyfélszolgálatunkat, munkanapokon a 06/1/462-6670 telefonszámon.

Köszönjük az együttműködésüket!"

Forrás: NRSZH - KENYSZI

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra