Szakmai információk: Szakmai hírek

Pénzbeli és természetbeni ellátások országos nyilvántartási rendszere (2013-11-21)

Pénzbeli és természetbeni ellátások országos nyilvántartási rendszere A Szociális Ágazati Portálon megjelent információkat honlapunkon is közöljük

"2013. november 15-én hatályba lépett az egyes törvényeknek a szociális és gyermekvédelmi ellátások országos nyilvántartásával összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CLVIII. törvény, valamint a szociális és gyermekvédelmi ellátások országos nyilvántartásáról szóló 392/2013. (XI. 12.) Kormányrendelet, mely többek között rendelkezik a Pénzbeli és természetbeni ellátások országos nyilvántartási rendszerének (továbbiakban: PTR) létrehozásáról.

A PTR-ben az adatszolgáltatás teljesítésére ügyfélkapu belépési jogosultsággal rendelkező e-képviselőt kell a hatóság képviselőjének kijelölnie, aki

-  köztisztviselői jogviszonyban, vagy kormánytisztviselői jogviszonyban álló személy,

-  ügyfélkapu belépési jogosultsággal rendelkezik.

Az e-képviselőnek ahhoz, hogy a PTR rendszert használhassa, 2013. november 15-től regisztrálnia kell az IDM oldalon. (idm.nrszh.hu)

Ezzel egyidejűleg az ügyfélkapu regisztráció során megadott adatokkal kitöltött E-képviselőt kijelölő okirat" formanyomtatványt 2013. november 22-ig kell megküldeni postai úton az NRSZH-nak (1406 Bp., Pf. 4.).

Az adatszolgáltatásra kötelezett hivatalok a további tudnivalókról e-mailben Hírleveleinkben kapnak értesítést, melyek tartalma a Szociális Ágazati Portálon is elérhető lesz.

HÍRLEVELEK



A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra