Szakmai információk: Szakmai hírek

Segédlet gyermekjóléti szolgálatoknak (2010-10-13)

Segédlet gyermekjóléti szolgálatoknak Segédlet a gyermekjóléti szolgálat teendői a tankötelezettség mulasztásával az iskoláztatási támogatás folyósításának felfüggesztésével és természetben történő nyújtásával kapcsolatban

Tisztelt Kollégák!

A SzocioNet DDRMHSZK gyermekjóléti módszertani feladatainak megfelelően elkészítette segédanyagát az iskoláztatási támogatás felfüggesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáról.

Természetesen látjuk, hogy a szabályozás szakszerű végrehajtását több tényező nehezítheti (1. A különböző szereplők (oktatási intézmények, gyermekjóléti szolgáltatók és igazgatási szervek stb.) számára - a meglévő kapacitások fejlesztése nélkül- jelentős többletterhet jelent az előírt feladatok teljesítése /különösen az adminisztrációs kötelezettségek teljesítése területén!/, 2. a magántanuló jogviszony engedélyezésének szabályozatlansága a jogalkotó szándékának elérését kérdésessé teheti.), ennek ellenére hisszük, hogy segédanyagunk kellő eligazítást, segítséget jelenthet e nem kis feladat szakszerű végrehajtásában!

Segédlet letöltése

SzocioNet DDRMHSZK Gyermekjóléti Csoportja

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra