Szakmai információk: KORONAVÍRUS

Cikkajánló - COVID-19 – A család- és gyermekjóléti szolgáltatók működése a veszélyhelyzet alatt (2021-01-28)

Cikkajánló -  COVID-19 – A család- és gyermekjóléti szolgáltatók működése a veszélyhelyzet alatt A Szociálpolitikai Tükör II. évfolyam 3-4 számában megjelent cikket ajánljuk figyelmetekbe

Az EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001 „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” c. kiemelt projekt keretében elkészült „A család- és gyermekjóléti szolgáltatók működése a veszélyhelyzet alatt című kutatás” és megjelent a Szociálpolitikai Tükör II. évfolyam 3-4 számában.

A mellékelt pdf tartalmazza a kutatási összefoglalót, az alábbi linken elérhető a teljes dokumentum:

 

http://szocpoltukor.hu/megjelenesek/ii-evfolyam-3-4-szam/

 

A dedikált online kérdőívet 533 család- és gyermekjóléti szolgálat, valamint 178 család- és gyermekjóléti központ töltötte ki. A veszélyhelyzet alatt a többletfeladatokból adódóan 149.253 fő részére 935.995 alkalommal nyújtottak szolgáltatást a család- és gyermekjóléti szolgáltatók.

Az összefoglaló jelentés többek között kitér az óvodai iskolai szociális segítő tevékenység, az alaptevékenységek és a jelzőrendszer változásaira is.

 

A kutatásban résztvevő munkacsoport tagjai köszönetüket fejezik ki a területen dolgozó kollégák sokszor embert próbáló, áldozatos munkájukért!"

 

 

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra