Hírek: Pályázati információk

Pályázati felhívás Biztos Kezdet Gyerekházat működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására (2015-01-05)

Pályázati felhívás Biztos Kezdet Gyerekházat működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírta a BK-házak befogadási pályázatát!

Pályázati felhívás Biztos Kezdet Gyerekházat működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására

Az Emberi Erőforrások Minisztere a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló 191/2008. (VII. 30.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján pályázatot hirdet kapacitásbővítésre a Biztos Kezdet Gyerekházak befogadására és állami támogatására.

A Kormányrendelet 4. § (4) bekezdés alapján az általános pályázat elbírálását követően ellátatlanul maradt vagy részben ellátatlanul maradt területekre, illetve kapacitásbővítésre külön is kiírható pályázat. A kapacitásbővítés jelen esetben azt jelenti, hogy azok a Biztos Kezdet Gyerekházak csatlakozhatnak új kapacitásaikkal a hazai rendszerbe, akik 2014. december 31-ig fejezik be uniós projektjüket, de eddig nem nyújtottak be pályázatot hazai finanszírozásra, illetve akik 2015. évben fejezik be a Társadalmi Megújulás Operatív Programból finanszírozott pályázatukat.

1. A pályázat célja:

Magyarország közigazgatási területén működő Biztos Kezdet Gyerekházak befogadása az ellátórendszerbe, továbbá a befogadott Biztos Kezdet Gyerekházak működésének fenntartásához évente pénzügyi források biztosítása.

2. A rendelkezésre álló keretösszeg: 300.285.802 Ft.

3. Pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be azok a Fenntartók (helyi önkormányzat, helyi önkormányzatok társulása, egyházi jogi személy, egyéni vállalkozó, magyarországi székhelyű jogi személy és egyéni cég), akik

· Biztos Kezdet Gyerekház projektet Társadalmi Megújulás Operatív Programból hoztak létre,

· a pályázati programot 2014. december 31-ig, illetve 2015. évben befejezik,

· pályázatot nyújthatnak be továbbá azon Fenntartók, akik Társadalmi Megújulás Operatív Programból indított Biztos Kezdet Gyerekház fenntartását átveszik,

és az NRSZH internetes pályázatkezelő felületén megfelelnek a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek.

4. Finanszírozási időszak

A pályáztatást követően befogadást nyert Fenntartók esetében a finanszírozási időszak 2015. január 01-től 2016. december 31. napjáig terjed. Amennyiben a Társadalmi Megújulás Operatív Program Biztos Kezdet Gyerekházat támogató projektje 2015. év közben fejeződik be, abban az esetben a befejezést követő hónap elsejétől 2016. december 31. napjáig tartó időszak.

Amennyiben a Társadalmi Megújulás Operatív Program engedélyezett hosszabbítás miatt a tervezetthez képest tovább biztosít támogatást, a Biztos Kezdet Gyerekház Fenntartója erre az időszakra nem tarthat igényt hazai finanszírozásra, továbbá a Társadalmi Megújulás Operatív Program módosított (meghosszabbított) befejezésének időpontját be kell jelentenie az NRSZH felé.

5. A pályázatok benyújtásának módja és helye

A pályázatot a Biztos Kezdet Gyerekház Fenntartójának elektronikus úton kell benyújtania az NRSZH pályázatkezelő rendszerén keresztül, melybe az adatokat 2015. február 05-ig (24 óráig) lehet rögzíteni.

A pályázó a https://pkr.nrszh.hu/pkr/ honlapra való belépése után a Regisztráció menüpont alatt kérhet a belépéshez szükséges adatokat.

 

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra