Hírek: Konferenciák, rendezvények

MÉLTÓ MEGÉLHETÉS HETE 2015 (2015-10-08)

MÉLTÓ MEGÉLHETÉS HETE 2015 A Magyar Szegénységellenes Hálózat szervezésében

MÉLTÓ MEGÉLHETÉS HETE 2015


A Magyar Szegénységellenes Hálózat szervezésében

 

 

 

Magyarországon a jövedelmi szegénység minden harmadik embert érint, amely nemcsak azt jelenti, hogy nincs elég pénz a megélhetésre, hanem hogy a szegénységben élők kevésbé férnek hozzá az egészségügyi ellátásokhoz, a képzési, oktatási, kulturális, pihenési lehetőségekhez és az információhoz. E komplex problémára tematikus rendezvénysorozattal hívjuk fel a figyelmet október 12. és 17. között.

 

KIREKESZTÉS (10.12., HÉ, 17.30 KESZTŰGYÁR)

Az utóbbi években egyre inkább tapasztalható a szolidaritás gyengülése, mélyül a szakadék az egyes társadalmi csoportok között, és normává látszik válni a különböző csoportok megbélyegzése. Az est folyamán arra keressük a választ, hogy vajon megfordítható-e ez a tendencia.
Fb-esemény

 

JÖVEDELMI SZEGÉNYSÉG (10.13., KE, 17.30, ELTE TÁTK )

Magyarországon jelenleg minden harmadik embert érint a szegénység, a gyermekeket is sújtva. Vajon milyen válaszok adhatók, és milyen jól működő gyakorlatok léteznek akár itthon, akár más országokban?
Fb-esemény

 

LAKHATÁS (10.14., SZE, 17.30, AURÓRA)

Magyarországon lakhatási válság van, amely a lakosság egyre szélesebb rétegeit érinti, mindeközben itthon és világszerte is életképes kísérletek születnek a probléma megválaszolására. Mindez azt igazolja, hogy a lakhatási válság megfelelő lakáspolitikával kezelhető is lenne. Erről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel.
Fb-esemény

 

FOGLALKOZTATÁS (10.15., CSÜ, 17.30 GÓLYA)

Jelenleg a felnőtt, munkaképes lakosság jelentős hányada munkanélküli, illetve vesz részt közfoglalkoztatásban. A jövő évi költségvetésben az átképzésre és egyéb, elsődleges munkaerőpiacra segítő programokra jóval kevesebbet szánnak, mint közfoglalkoztatásra. Vajon milyen eredményre vezet mindez?
Fb-esemény

 

ENERGIASZEGÉNYSÉG (10.16.,PÉ, 17.00, FILANTRÓPIA ADOMÁNYBOLT)

Az energiaszegénység azt jelenti, hogy egyes családok számára a lakhatásra fordított kiadások kifizetése (gáz, villany, víz, tüzelő) aránytalanul nagy gondot jelent. Milyen hosszútávú megoldások léteznek ennek orvoslására?

Fb-esemény


OKTÓBER 17., A SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJA (10.17., SZO, 11.00, MÁTYÁS TÉR)

Az ENSZ által kezdeményezett A szegénység elleni küzdelem világnapján egy felvonulást rendezünk Budapesten, amelyen több érintett szervezettel és csoporttal közösen adunk hangot annak, hogy érdemi lépéseket kell tenni mind Magyarországon, mind Európa szerte az emberek méltó megélhetésének érdekében. 
Fb-esemény


További részletek:

www.mszeh.hu

www.facebook.com/mszeh.hapn

 

A program az Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra