Hírek: Aktualitások

Szociális szakmai kollégiumok alakultak (2015-12-19)

Szociális szakmai kollégiumok alakultak A szociális ágazattal való folyamatos és intenzív párbeszéd fenntartásában. Ennek érdekében a mai napon megalakult hét szociális szakmai kollégium

A kormány elkötelezett a szociális ágazattal való folyamatos és intenzív párbeszéd fenntartásában. Ennek érdekében a mai napon megalakult hét szociális szakmai kollégium, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére.

A hét kollégium működtetésének célja egy olyan inspiratív, tudományos párbeszédre és eszmecserére alkalmas állandó fórum megteremtése, mely támogatja az új módszertani és szakmafejlesztési rendszert, továbbá teret biztosít az együttműködés megvalósítására a szociális tárca és a szakma képviselői között.

A kollégiumok megszervezésekor fontos szempont volt az egyes célcsoportok érdekeinek, sajátosságainak figyelembevétele. Ennek megfelelően létesült egy-egy kollégium a gyermekek, az idősek, a fogyatékossággal élő személyek, a szenvedélybetegek, a hajléktalan személyek, a szociális és gyámügyi igazgatás, valamint a rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatás ügyeire.

(EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra