Hírek: Aktualitások

Elsőbbséget élvez a bérrendezés (2014-07-26)

Elsőbbséget élvez a bérrendezés Az államtitkárváltás után is folytatódik a szociális életpályamodell kidolgozása.

Az államtitkárváltás után is folytatódik a szociális életpályamodell kidolgozása. A munka során prioritást élvez a szociális intézményekben, a gyermekvédelemben és a bölcsődékben dolgozók bérezésével, bérpótlékával kapcsolatos munkacsoport tevékenysége - tudta meg lapunk.

Kiemelt céljának tekinti a szociális ágazatban dolgozók munkájának elismerését a jelenlegi ágazatvezetés, ezért természetesen folytatják a szociális életpályamodell megalkotását - közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a Czibere Károly vezette szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság. Hangsúlyozták: a szociáliséletpálya-munkacsoporton belül öt almunkacsoport működik, közülük azonban a bérpótlékkal, bérezéssel, előmenetellel és juttatásokkal foglalkozó almunkacsoport tevékenysége prioritást élvez.

Ismert, az életpályamodell kidolgozásának első lépéseként januártól bevezették a szociális bérpótlékot, amely havi 6-17 ezer forintos jövedelememelkedést jelentett mintegy 90 ezer embernek.

A kiépült nagy szociális ellátórendszerek mellett a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítani a kísérleti jellegű kezdeményezésekre, amelyek a felzárkóztatásban „közel mernek menni a társadalmi problémákhoz, a családok kríziséhez" - mondta korábban a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Forrás: MNO

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra