Hírek: Aktualitások

Életveszélyes helyzetet előzhetnek meg az Emmi által átadott személygépkocsik (2014-07-12)

Életveszélyes helyzetet előzhetnek meg az Emmi által átadott személygépkocsik Tizenkét új személyautót adott át pénteken utcai szolgálatoknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását.

Tizenkét új személyautót adott át pénteken utcai szolgálatoknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását.

Fotó: Árvai Károly

Nyitrai Imre nagy jelentőségű ügynek nevezte az utcai szolgálatok támogatását, mivel ezek a szervezetek a hajléktalanellátás kiemelten fontos részét végzik. A pénteken átadott autók segítségével pedig közvetlen életveszélyt is elháríthatnak a szociális munkások, például megelőzhetik, hogy kihűljön egy ember - tette hozzá.

Közölte: a tizenkét személyautó több mint felét vidéki városok utcai szolgálatai használják majd. Ez azért fontos - mondta -, mert nem csak a fővárosban élnek az utcán, fedél nélkül emberek. Kiemelte, hogy civil és egyházi szervezetek veszik majd használatba az autókat.

Fotó: Árvai Károly

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az autókat összesen 70 millió forintért, két ütemben vásárolták meg.

Fotó: Árvai Károly


A közreadott sajtóanyag szerint az országban - időjárástól függően - három-négyezer ember tölti éjszakáit utcákon, közterületeken.

(EMMI, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra