Hírek: Aktualitások

Ha rendbontás van, segély nincs (2014-04-15)

Ha rendbontás van, segély nincs A Kaposvár Most hírportál cikke és videója

Tovább szigorítana a városvezetés a lakásfenntartási támogatás folyósításán: nem csak a rendetlen portával bíróknak, hanem a megbotránkoztató magatartást tanúsítóknak is felfüggesztenék a lakásfenntartási támogatást.

A február végi közgyűlésen született meg a döntés egy munkacsoport felállításáról, melynek feladata, hogy kidolgozza az egyes szociális juttatások új feltételhez kötésével kapcsolatos rendelet alapjait. Ennek vezetésével Borhi Zsombor tanácsnokot bízták meg. "A munkacsoport kedden ülésezett, a fejleményeket pedig a sajtó képviselőivel is megosztották.

- A lakástámogatás feltételéül szabnánk, hogy a porta rendezett legyen. Akik ennek nem tesznek eleget, három hónapra kizárnánk az ellátórendszerből – fogalmazott Borhi Zsombor. Mint mondta, más városokban is vizsgálták, hogy hogyan működik ez a gyakorlat, de nagy tapasztalattal más önkormányzatok sem rendelkeznek még, ezért a részleteken még dolgoznak. Kaposvár polgármestere azonban tovább szigorítana. Szita Károly szerint azoktól is meg kellene vonni a segélyt, akik az írott és íratlan együttélés szabályait nem tartják be, azaz hangoskodnak, rendet bontanak.

A városvezető ezért arra kérte a munkacsoportot, vizsgálja meg ennek törvény adta lehetőségeit. A rendbontás, illetve elhanyagolt porta esetében bejelentésre mennének ki az önkormányzattól, és felszólítják az érintetteket a környezetük rendben tartására, illetve a hangoskodás befejezésére. A lakásfenntartási támogatás maximális összege egyébként havonta 10 ezer forint, ilyen juttatást mintegy háromezren vesznek igénybe a megyeszékhelyen."

Forrás: Kaposvár Most

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra