Több mint 70 tonna élelmiszert, 2012 darab egyenként 35 kg-os élelmiszercsomagot adományoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma rászoruló családoknak. A több mint 20 millió forintos adományt a Magyar Piac Szövetkezet szervezésében magyar gazdák termékeiből a szövetkezet és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) önkéntesei állították össze.

A „Termelőkkel a családokért” akció keretében a kiváló minőségű magyar árut a Magyar Piac Szövetkezet termelőitől kapják a családok. A NOE és a Piac Szövetkezet így biztosítja, hogy a minisztérium támogatása hazai termelőkhöz kerüljön és a családok minőségi magyar árut kapjanak. A rászoruló családok a NOE régióközpontjain keresztül kerültek kiválasztásra. Az egyesület önkéntesei különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy az élelmiszercsomagok olyan rászoruló családokhoz kerüljenek, melyek fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, ahol egy szülő neveli a gyermekeket vagy a szülő munkanélküli, illetve, ahol a család nagyon alacsony jövedelemből él.

Az élelmiszercsomag értéke családonként tízezer forint, mely 3 kg lisztet, 1 kg mézet, fűszereket, 3 kg tésztát, csülköt, 1, 5 kg tokaszalonnát, 2 l szörpöt, 1 kg zsírt, 15 tábla csokoládét, 20 tojást, 25 dkg kolbászt, 10 kg burgonyát, 5 kg hagymát és 5 kg almát tartalmaz.

A régióban élő családszervezetek képviselői és családjaik december 12-én, Szigetszentmiklós Iparterületén, a Sum és Társa raktáránál veszik át az adományokat, a NOE további hét régiójába a napokban kamionokkal kerül kiszállításra régiónként 251 csomag.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál