Hírek: Aktualitások

Hagyják abba az otthontalanítási akciókat! (2012-06-13)

Hagyják abba az otthontalanítási akciókat! A Diszpécserportál cikke - Dr. Győri Péter felhívása

Hagyják abba az otthontalanítási akciókat!

Csepel, Újpalota, Zugló, Ferencváros után most Kőbányán a Terebesi erdőben indult kunyhó-felszámolási akció, hogy elűzzék az évek óta ott élő 40-50 embert. Mindannyian valahonnan menekültek, a körzeti megbízott név szerint ismert mindenkit, soha senkit nem zavartak, ahogy tudták, rendben tartották összeeszkábált kalyibáik környezetét. Ezeket a kalyibákat a legszerencsétlenebbek tákolták maguknak, egyesek háziállatokat tartanak, próbálnak valahogy életben maradni.

Ez az ő otthonuk. Szégyen, hogy a XXI. században is még emberek tömegei kénytelenek ilyen körülmények között lakni! E szégyent csak fokozza, ha e hajlékuktól is erőszakkal megfosztjuk őket anélkül, hogy otthonhoz juthatnának. Hova meneküljenek?

Otthon helyett pusztán időleges lakhatást tudnak nyújtani a hajléktalan embereket segítő szervezetek, országosan több, mint tízezer, Budapesten több, mint ötezer embernek nap mint nap. Budapesten az elmúlt öt év alatt több, mint kétezer szállón lakó embert (ez tizenkettő darab 150 férőhelyes átmeneti szálló kapacitása lenne!) segítettek valódi, önálló lakhatáshoz a hajléktalanellátó szervezetek az Összefogás Közalapítvány támogatásával, melynek forrásai mára elapadtak és a közalapítványt „fölöslegesként" meg akarják szüntetni. Az önkormányzatok megállás nélkül folytatják a kilakoltatásokat, az Országgyűlés előtt az eddiginél is szigorúbb törvénymódosítás fekszik, miközben Budapesten megszűnőben a rezsitámogatás és a lakhatási krízisbe került családok tömegei semmilyen érdemi segítségre nem számíthatnak.

Legalább ne üldözzék azokat, akiknek segítség híjján már csak az jutott, hogy egy kies erdő-ben húzzák meg magukat!


Budapest, 2012. június 12.

Dr. Győri Péter
Menhely Alapítvány
kuratórium elnöke

Forrás: Diszpécserportál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra