Szakmai információk: Szakmai hírek

Tematika ajánló házi segítségnyújtás szociális segítők belső képzése megvalósításához (2019-04-08)

Tematika ajánló házi segítségnyújtás szociális segítők belső képzése megvalósításához Házi segítségnyújtást biztosítók részére

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztálya a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon Módszertani Osztályával közösen készítette el a szociális segítők 100 órás képzésének megvalósításához módszertani segítséget nyújtó Tematika ajánlót, mely kapcsolódik a 2019. április 2-án megjelent Házi segítségnyújtás Vonalvezetőhöz.

A házi segítségnyújtást biztosító szolgáltatóknak 100 órás belső képzést kell szerveznie azon segítő munkakörben foglalkoztatni kívánt személyek részére, akik szakképesítéssel nem rendelkeznek. A képzés célja az idős személyekkel végzett segítő tevékenységre való felkészítés, ennek keretében érzékenyítés, kommunikáció, problémakezelés, valamint a kompetencia-határok kijelölése a szociális segítés és a személyi gondozás között.

A most megjelent módszertani ajánló célja, hogy segítsen átgondolni a házi segítségnyújtást biztosító szolgáltatóknak/intézményeknek a házi segítségnyújtás szolgáltatás részeként biztosított szociális segítést végző személyek 100 órás belső képzésének intézményi szinten történő megszervezését.

 

LETÖLTÉS

forrás: Szociális Ágazati Portál

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra