Szakmai információk: Szakmai hírek

Tájékoztató a Támogató Szolgáltatás / Szállításhoz kapcsolódó személyi segítés szolgáltatásról (2015-04-11)

Tájékoztató a Támogató Szolgáltatás / Szállításhoz kapcsolódó személyi segítés szolgáltatásról Fontos KENYSZI változások, az NRSZH közleményét honlapunkon is közöljük

"Tisztelt Felhasználók!

A támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről 191/2008. (VII. 30.) Korm. rendelet 2. § (7) és (8) bekezdése szabályozza a támogató szolgáltatással teljesített feladatmutató meghatározása során alkalmazandó szabályokat.

2015. április 8-án a Támogató Szolgáltatás Szállítás és Személyi segítés szolgáltatásai mellett a fenti jogszabályi rendelkezéshez kapcsolódóan bevezetésre került a Személyi segítés - Szállításhoz kapcsolódó személyi segítés, mint külön szolgáltatás.

A szállításhoz kapcsolódó személyi segítés alatt a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról 29/1993. (II. 17.) Korm. rendelet 14/A. § (6) bekezdése szerinti szolgáltatást kell érteni, azon ellátottakra vonatkozóan kell a jelentési kötelezettséget teljesíteni, akik a fenti rendelkezés alapján veszik igénybe a személyszállítás során a személyi segítést.

A szállító szolgáltatás és a személyi segítés esetében alkalmazott szabályoknak megfelelően a szállításhoz kapcsolódó személyi segítés vonatkozásában is az adott napi tényleges igénybevételt kell a rendszerben rögzíteni.

Akik biztosítanak szállításhoz kapcsolódó személyi segítést, a szolgáltatást igénybevevő ellátottakat az Igénylések kezelése – Új igénylés menüpont alatt a „Szállításhoz kapcsolódó személyi segítés” sorban a „Szerkesztés” gomb segítségével rendelhetik hozzá a szolgáltatáshoz. A jelentési kötelezettség teljesítése ezek után lehetséges.

Kérdéseikkel, problémáikkal forduljanak bizalommal a KENYSZI ügyfélszolgálatának munkatársaihoz.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

2015. április 09."

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra