Szakmai információk: Szakmai hírek

Módosultak a bölcsődébe beíratott és ellátott gyermekekre vonatkozó KENYSZI rögzítés szabályozás szabályai (2014-03-09)

Módosultak a bölcsődébe beíratott és ellátott gyermekekre vonatkozó KENYSZI rögzítés szabályozás szabályai 2014. január 1-től módosultak a bölcsődébe beíratott és ellátott gyermekekre vonatkozó rögzítés szabályozás szabályai.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a KENYSZI nyitólapon közzétett tájékoztatóját közöljük az alábbiakban:

"Tisztelt Fenntartók!

Tisztelt E-képviselők és Adatszolgáltatók!

A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény 2. melléklete 3. Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása ja) Bölcsődei ellátás pontja értelmében, a bölcsődébe beíratott és ellátott gyermekek után a támogatás differenciáltan vehető igénybe.

Ennek alapján az Igénybevevői Nyilvántartásban a bölcsődei ellátás vonatkozásában a rögzítési lehetőség ennek megfelelően módosításra került:

- általános nevelési igényű gyermek,

- fogyatékos gyermek

- hátrányos helyzetű gyermek,

- halmozottan hátrányos helyzetű gyermek.

Az intézmény meglévő ellátottai körében a vonatkozó jogszabályban előírt jegyzői határozat, vagy szakértői vélemény megléte szükséges, melynek másolatát csatolni kell a gyermek dokumentációjához

A fentiek figyelembe vételével el kell végezni a szükséges módosítást, amelyet az alábbi elérési útvonalon lehet megtenni:

Igénylések kezelése/Igénybevétel adatai/ /Szolgáltató tevékenység típusa – módosít - megerősítés.

Új ellátott felvétele esetében Új igénybevétel rögzítésekor kell a szolgáltató tevékenység típusánál kell a kiválasztást megtenni.

Felhívjuk a Fenntartók figyelmét, hogy a Magyar Államkincstár a költségvetési támogatás igénybevételének elszámolásakor a fentiek szerinti rögzítést veszi figyelembe az elszámolás alapjául.

Azon gyermekek ellátása után igényelhető differenciált összegű támogatás, akiknél a SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉG TÍPUSA ennek megfelelően került rögzítésre."

Forrás: NRSZH

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra