Szakmai információk: Szakmai hírek

A bölcsődei nevelés-gondozás szakmai szabályai (2012-12-05)

A bölcsődei nevelés-gondozás szakmai szabályai Megjelent a TÁMOP 5.4.2.-08/1-2009-0001 számú "Központi Szociális Információs Fejlesztések" című kiemelt projekt keretében a Szociális Füzetek következő száma: Bölcsődei nevelés-gondozás szakmai szabályai - Módszertani levél

A Szociális Ágazati Portálon közzétett tájékoztatót az alábbiakban közöljük szó szerint:

"A böcsődei nevelés-gondozás szakmai szabályai

A bölcsőde működtetésével kapcsolatos általános információk - A bölcsőde definíciója, funkciói

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája. A bölcsőde a családban nevelkedő - 20 hetestől - 3 éves korú - gyermekek szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény. Ha a gyermek a 3. évét betöltötte, a bölcsődei gondozási-nevelési év végéig maradhat a bölcsődében. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatóságról szóló 1997. évi XXXI. törvény 42§ (1) bekezdés értelmében, amennyiben a gyermek még nem érett az óvodai nevelésre, a 4. életévének betöltését követő augusztus 31-ig nevelhető és gondozható a bölcsődében.

A bölcsőde végezheti a sajátos nevelési igényű gyermekek korai habilitációs és rehabilitációs célú nevelését és gondozását is a gyermek 6 éves koráig.

A bölcsőde az alapellátáson túl szolgáltatásként speciális tanácsadással, időszakos gyermekfelügyelettel, gyermekhotel működtetésével, játszócsoport működtetésével, házi gyermekfelügyelet és gondozás biztosításával, játék -és eszközkölcsönzéssel, gyermekétkeztetéssel is segítheti a családokat.

A kiadvány teljes anyaga "

Forrás: Szociális Ágazati Portál

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra