Szakmai információk: Szakmai hírek

Új nyilvántartás minták letölthetők! (2011-07-28)

Új nyilvántartás minták letölthetők! A 2011. július 27-től hatályos jogszabályi előírások szerint vezetendő igénybe vevői nyilvántartás minták honlapunkon elérhetők.

A nyilvántartás szabályainak pontosítása


A szociális szolgáltatások igénylőiről és igénybevevőiről vezetett nyilvántartásban nem szükséges és szakmailag nem is indokolt a kérelmező törvényes képviselőjére, továbbá megnevezett hozzátartozójára vonatkozóan a természetes személyazonosító adatok teljes körének rögzítése, ezért a törvénymódosítás ezen személyek vonatkozásában szűkíti a nyilvántartási kötelezettséget a név, születési név, a telefonszám, továbbá a lakó- és tartózkodási hely vagy értesítési cím adatokra.

A törvénymódosítás továbbá megteremti az összhangot a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelettel. Mivel a rendelet szerint pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek közösségi ellátása esetén nem kell előgondozást lefolytatni, nem is lehet az előgondozásra vonatkozó adatokat nyilvántartani. Ezért a törvényjavaslat szerint közösségi ellátások esetében sem kell az előgondozás időpontját nyilvántartani.(módosult: Szt. 20. § (2) bekezdés e) pont, (5) bekezdés c) pont, Szt. 132.§ (1) bekezdés j) pontja)

A különböző szolgáltatatásokra vonatkzó nyilvántartás mintákat a letöltések, módszertani útmutatók menüben találják felhasználóink!

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra