Szakmai információk: Szakmai hírek

FSZH Útmutató - Családsegítő szolgálatoknak a rehabilitációs járadékban részesülő személyekkel való együttműködéshez (2010-02-09)

FSZH Útmutató - Családsegítő szolgálatoknak a rehabilitációs járadékban részesülő személyekkel való együttműködéshez Az FSZH rehabilitációs járadékkal kapcsolatos útmutatója a családsegítő szolgálatok számára a napi munka során segítséget jelent.

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Rehabilitációs Főosztályának gondozásában, a Szociális Főosztály szakmai támogatásával, a TÁMOP 1.1.1. program keretében elkészült az a Módszertani Útmutató, amely segítséget kíván nyújtani a rehabilitációs járadékban részesülő személyekkel való együttműködéshez.

A komplex rehabilitációról szóló 321/2007. (XII. 5.) Korm. rendeletben foglaltak alapján a szociális szolgáltatást nyújtó szervezetek is érintettek a komplex rehabilitáció folyamatában.

Bár a módszertani útmutató a munkaügyi kirendeltségek részére készült elsősorban, azonban annak tartalma érinti a szociális ágazatot is, ezért fontosnak tartjuk, hogy Önök is megismerjék az útmutatót, hogy mindennapi munkájukban hasznosíthassák a benne foglaltakat.

Az útmutató a III. 5. fejezetben tartalmazza a rehabilitációs járadékban részesülő személy szociális szolgáltatási rendszerbe juttatására és együttműködésére vonatkozó információkat is.

A tájékozatót közreadta Kovács Ibolya Főosztályvezető Asszony.

2010.02.09.

Módszertani útmutató a rehabilitációs járadékban részesülő személyekkel való együttműködéshez

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra