Hírek: Pályázati információk

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat (2015-04-30)

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat Kérjük, hogy minden érintett terjessze a pályázati kiírást annak érdekében, hogy valamennyi rászoruló gyermek hozzáférjen az állam által biztosított nyári gyerekétkezéshez!

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat, amelyre az önkormányzatok május 7-i leadási határidővel igényelhetnek állami támogatást – jelentette be Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására három milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.

A kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években, hiszen a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segítség nélkül az óvodai, iskolai szünet idején sem jutnának meleg ételhez: 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt, idén pedig 3 milliárd lesz. Az újabb emelésnek köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma 135 ezerre nőhet.

A támogatásra tavaly 1270 olyan önkormányzat jelentkezett, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él, és közel 120 ezer rászoruló részesülhetett étkezésben. A nyertes települési önkormányzatoknak a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítania a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet.

A pályázat elérhető a kormany.hu dokumentumtárában.

(EMMI, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra