Hírek: Pályázati információk

Pályázat szülősegítő szolgáltatások támogatására (2013-09-10)

Pályázat szülősegítő szolgáltatások támogatására Pályázatot írt ki a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) a fogyatékossággal élő gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, támogatva az általuk igényelt szolgáltatásokat.

Pályázatot írt ki a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) a fogyatékossággal élő gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, támogatva az általuk igényelt szolgáltatásokat.

A pályázók a következő két szolgáltatástípusból választhatnak:

A.) Szülősegítő foglalkozások

A pályázat célja a hasznos ismeretek, információk, érdekérvényesítési technikák átadása, tanácsadás, kikapcsolódási lehetőség biztosítása, mentálhigiénés segítségnyújtás egyéni vagy csoportos formában. A szülősegítő foglalkozásokat megvalósíthatják előadássorozatok szervezésével, mentálhigiénés tréning formájában, a programba beépíthetőek intézménylátogatások, igény esetén támogatható az egyéni tanácsadás, a párterápia, illetve a szülők bevonásával szervezett érzékenyítő foglalkozássorozat is.

B.) Komplex szülősegítő projektek A pályázat célja a szülősegítő szervezet tevékenységi körének bővítése, területi kiterjesztése, szülősegítő hálózatok kialakítása a szülők segítővé képzésével, az önérvényesítési képesség és az érdekvédelmi tevékenység erősítése.

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 19.000.000,- Ft, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az FSZK között létrejött együttműködési megállapodás biztosít.

Egy pályázó által maximálisan igényelhető összeg:

A.) Kategória: 400 000 Ft.

B.) Kategória: 1 200 000 Ft.

A programra kizárólag civil szervezetek (alapítványok, egyesületek, egyházi szervezetek) pályázhatnak. Non-profit gazdasági társaságok nem tartoznak a támogatásban részesíthetők körébe.

A megvalósítási időszak 2013. október 1-től 2014. április 30-ig tart.

Benyújtási határidő: 2013. október 7. (A benyújtási határidő a postára adás napját jelenti.)

További információ: FSZK Nonprofit Kft. Hazai Támogatások Programirodája, e-mail: 41322@fszk.hu

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra