Hírek: Pályázati információk

„Életünk” - Pályázat időseknek, nyugdíjasoknak (2013-06-05)

„Életünk” - Pályázat időseknek, nyugdíjasoknak Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a korábbi évek sikerére tekintettel újra meghirdeti élet- és/vagy házasságtörténeti írói pályázatát.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
„Életünk” - Pályázat időseknek, nyugdíjasoknak
Pályázat kódja: ÉLETÜNK-2013


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a korábbi évek sikerére tekintettel újra meghirdeti élet- és/vagy házasságtörténeti írói pályázatát.
Pályázati témakörök:
a) életút, pillanatképek,
b) történetek és történelem,
c) a házasság összetartó ereje.

A pályázat célja: Mind az Életút (2011), mind a „Hogyan őriztük meg…” (2012) pályázat tapasztalatai azt mutatják, hogy az idősebb nemzedék megtanult együtt élni azzal, hogy soha nem lehet olyan helyzet, hogy valami ne hiányozna, időskorára azonban „az öregedő embernek nem a hiányai, hanem a többlete fáj legjobban, de nem tudja senkinek odaadni”(Jókai Anna). A pályázat célja, hogy a sok esetben csupán az elbeszélők emlékei között élő történetek, események, hagyományok, szokások, morális értékek átörökítődjenek a következő nemzedékek számára. Akár az egyes emberek életútja, akár a különféle történelmi események személyes megélése, vagy a tartós házasságban élők közös sorsvállalása a személyesség adta hitelesség révén életszerű értékek áthagyományozását teszik lehetővé.

Pályázók köre: 60 év feletti természetes személyek. (Akik részt vettek a 2011-ben meghirdetett Életút pályázaton, illetve a 2012-es „Hogyan őriztük meg…” pályázaton, olyan művel pályázhatnak, amelyet a korábbi pályázatokon nem nyújtottak be.)
Beadható pályázatok száma: Pályázónként egy pályázat.

A pályázat beadási módja: A megfelelően kitöltött adatlapot és a pályaművet elektronikus formában kell megküldeni az eletut@ncsszi.hu címre. A pályázat úgy is benyújtható, ha az idős személy és segítője közösen valósítja meg. Ebben az esetben interjú formájában is elfogadunk pályaművet.

Formátum: Elektronikusan, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban.
Terjedelem: Maximum 20 oldal A/4-es méretben.
Beadási határidő: 2013. július 04. 23:59.

Pályázati felhívás és adatlap

 

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra