Hírek: Pályázati információk

A Hajléktalanokért Közalapítvány tájékoztatása a 2012. évi téli pályázati programokról (2012-10-28)

A Hajléktalanokért Közalapítvány tájékoztatása a 2012. évi téli pályázati programokról A Diszpécserportálon megjelent tájékoztatást honlapunkon is közöljük

Tisztelt Hajléktalanellátó Szervezetek, Tisztelt Kollégák!

A Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriuma tájékoztatja Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Hajléktalanokért Közalapítvánnyal megkötendő pályázati lebonyolítási szerződés jóváhagyása folyik.

A 2012. évi programok támogatására, valamint a konvergencia régiókban működő diszpécserszolgálatok támogatására vonatkozó pályázati felhívásokat a szerződés aláírását és a pályázati felhívás követően azonnal közzéteszi a Hajléktalanokért Közalapítvány, várhatóan november 1. után.

A pályázatok

-a téli programok esetében 2012. 11. 01 - 2013. 04. 30. közötti időszakra,

-a konvergencia régiók diszpécserszolgálatai esetében 2012. 07. 01 - 2013. 06. 30. közötti időszakra,

-az egyéb programok, beruházások, eszközbeszerzések esetében 2012. 11. 01 - 2013. 06. 30. közötti időszakra tervezhetők.

A támogatói döntés ismerete előtt Önök saját lehetőségeik ismeretében, saját felelősségre dönthetnek a szükséges programok indításáról.

Nyertes pályázat esetén azon költségek is támogathatók lesznek, melyek a pályázat beadását megelőzően, de 2012. 11. 01. után keletkeztek.

A pályázati támogatások 2013. első negyedévében érkezhetnek meg a szervezetekhez, így a támogatási döntés meghozatala előtt induló programok esetében előfinanszírozás szükséges a nyertes szervezetek részéről.

A pályázati keretből kizárólag azok a programok támogathatóak, amelyek 2012. 12. 31. előtt megkezdődtek. Megkezdésnek számít a pályázati program előkészítése (pl. tervezés, ajánlatkérés, előkészítő team). A megkezdés tevékenységeihez költségnek nem feltétlenül kell kapcsolódnia, de mindenképpen igazolni szükséges a megkezdettséget.

A pályázati finanszírozás csúszását a korábbi eljárások megváltozása, valamint a Magyar Államkincstár állami támogatásokat követő monitoring rendszerébe való kötelező adatszolgáltatás okozza.

A programok tervezéséhez és a támogatói döntés előtti esetleges programindítás kockázatának mérlegeléséhez a mellékelt táblázatban tájékoztatjuk Önöket a pályázati felhívásokban kiírásra kerülő programokról.

Budapest, 2012. október 26.


Lőrincz Norbert
Kuratóriumi elnök

Pályázatok összefoglaló táblázata

Forrás: Diszpécserportál

 

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra