Hírek: Pályázati információk

Pályázati kiírások időseknek, nyugdíjasoknak - magánszemélyek és szervezetek részére (2012-01-06)

Pályázati kiírások időseknek, nyugdíjasoknak - magánszemélyek és szervezetek részére Pályázati kiírások időseknek, nyugdíjasoknak - magánszemélyek és szervezetek részére egyaránt.

"ÉLETÚT" - Önéletírói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel közösen pályázatot hirdet 60 év feletti természetes személyek számára. A pályázat során a pályázóktól önéletírásokat, visszamlékezéseket várnak az alábbi témakörök valamelyikében: személyes múlt, az életút egy-egy eseményének,valamely emlékezetes pillanatának, esetleg egy történelmi pillanatnak a megírása.

A pályázó egy témakörben adhat be pályázatot levélben vagy elektronikus úton (e-mailben). A pályázat úgy is benyújtható, ha azt a nagyszülő unokája segítségével valósítja meg. Ebben az esetben a nagyszülővel – a fenti témakörökben – készített interjú formájában is elfogadunk pályaművet, melyet a nagyszülő nyújthat be.

A beérkezett pályaműveket szakmai bírálóbizottság bírálja el, a legjobb pályázatot beküldők pénzjutalomban illetve ajándékcsomagban részesülnek. A pályázatok beadásának határideje 2012. február 15.

További tudnivalók olvashatóak az itt letölthető Pályázati Kiírásban.

A pályázathoz kitöltendő Adatlap letölthető innen.

KOR-TÁRS Pályázat idősklubok, nyugdíjasklubok részére

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatot hirdet az idősklubok, nyugdíjasklubok programjainak támogatására.

A pályázati program lehetőséget kíván teremteni az időstársadalom minél szélesebb köréből érkező programigények támogatása, hozzájárulva az Idősügyi Cselekvési Terv célkitűzéseinek hatékonyabb megvalósulásához.

A fenti célok elérése érdekében a pályázati program támogatja:

• kulturális programok,
• oktatási programok,
• egészségügyi programok,
• sportprogramok megvalósítását.

A programok keretében, szakmai előadások, író-olvasótalálkozók, konferenciák, előadóestek, kiadványok, utazások, közösségi programok, hagyományőrző programok, szabadidős- és sportesemények, tanfolyamok egyaránt megvalósíthatóak. A pályázat keretében programsorozatok és a kiírásban szereplő célok együttes megvalósítása is támogatható.

A pályázat benyújtását megelőzően minden Pályázónak a www.ncsszi-pr.hu honlapon regisztrálnia kell magát a Pályázatkezelő Rendszerben, melyhez rendelkeznie kell egy érvényes elektronikus levélcímmel (e-mail cím). A regisztrációval és a Regisztrációs nyilatkozat benyújtásával kapcsolatos információkat a Pályázati Útmutató 5. pontja tartalmazza. A pályázatok benyújtásának határideje 2012. január 15. 24.00 óra

További részletek a letölthető Pályázati Felhívásban és a részletes Pályázati Útmutatóban olvashatók.

 

Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra