Hírek: Pályázati információk

Pályázat közösségfejlesztő, szervezetfejlesztő szakemberek számára (2009-12-05)

Pályázat közösségfejlesztő, szervezetfejlesztő szakemberek számára Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága pályázata

A szervezetfejlesztés első világtalálkozójának ad helyszínt Budapest 2010. augusztus 22-26. között. A rendezvény egy nonprofit kezdeményezés, melynek ötlet- és házigazdája a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága. A szervező munkát jelenleg közel 70 önkéntes szervezetfejlesztő és egyetemista végzi. Csapatunk "Social Impact - Hagyj magad után nyomot" néven konkrét projekteket indít.

Egyedülálló lehetőséget szeretnénk teremteni ezzel a programmal a hazai civil szervezeteknek és közösségeknek az idelátogató külföldi szervezet- és közösségfejlesztő szakemberek bevonásával, akik konkrét fejlesztő munkába vesznek részt a konferenciát megelőzően.

Ehhez keressük azokat a közösségfejlesztő, szervezetfejlesztő szakembereket, akik szívesen dolgoznának együtt külföldi neves és tapasztalt fejlesztő szakemberrel egy hazai közösség, szervezet fejlesztésén.

A jelentkezés feltételei:
- Idegennyelv magabiztos használata (angol elsősorban, de nem kizárólag)
- Szervezetfejlesztés civil szervezetben és/vagy közösségfejlesztésben szerzett tapasztalat
- legalább 5 éves szakmai tapasztalat
- előny a külföldi környezetben szerzett tapasztalat és kapcsolat a programban résztvevő civil szervezettel/közösséggel

A hazai szakember a fejlesztésben társa lesz a külföldi szakembernek és vállalja, hogy tovább tudja vinni a fejlesztési folyamatot a konferencia után is.

A folyamat menete:
- Pályázat beadási határideje december 15.
- Szakértői csapat kiválasztja azt a 20 szervezetet,közösséget és 20 helyi szervezet- és közösségfejlesztőt, akik részt vehetnek a programban (2010.január) Amennyiben a fejlesztők részéről nagyobb az érdeklődés, a várólistáról is be fogunk vonni jelentkezőket.
- A résztvevők (külföldi fejlesztő, magyar fejlesztő, civil szervezet vagy közösség) bekapcsolódása a munkába: szerződéskötés, fejlesztők és szervezetek, közösségek egymásra találása az ODWS honlapján keresztül. Önkéntes hozzárendelése minden csapathoz, aki koordinál, szervez, kommunikációban segít (2010. január-március)
- A kapcsolat megteremtése a felek között, előkészítő munka, virtuális kapcsolattartás (2010. április-július)
- Fejlesztői munka (konferencia előtt néhány nappal 1-2 napos események)
- A tapasztalatok bemutatása esettanulmányokkal (konferencia)

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, ami letölthető a konferencia honlapjáról is a http://www.odworldsummit.org Social Impact oldalról. A jelentkezéseket 2009. december 15-ig várjuk a mailto:socialimpact@odwordsummit.org címre. Amennyiben kérdése van, azt is ezen az e-mailcímen várjuk.

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra