Hírek: Konferenciák, rendezvények

November 4-ig lehet jelentkezni!!! SZOSZAK VIII. Országos Szociális Szakmai Konferencia (2012-10-31)

November 4-ig lehet jelentkezni!!! SZOSZAK VIII. Országos Szociális Szakmai Konferencia “Hogy is van ez? – Nekünk nem lehet 8!” - VIII. Országos Szociális Szakmai Konferencia
Részletes program és jelentkezési lap honlapunkról is letölthető!

“Hogy is van ez? – Nekünk nem lehet 8!”
VIII. Országos Szociális Szakmai Konferencia

2012. november 8-9.
Hotel Helikon, Keszthely, Balatonpart 5.

 

Tisztelt Kollégák, kedves Érdeklődők!

Az Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség Közhasznú Egyesület nevében, immár hagyományos helyen és időpontban invitálom Önöket újra, az együttműködés és az együttgondolkodás lehetőségét kínálva az ezévi, szakmai konferenciánkra.

A találkozónk első napja a szakmai elképzelések összegzésének jegyében szerveződik. A konferencia első napjának valamennyi előadása az elmúlt két évtized szociálpolitikai, ágazati megújítási kísérleteiről, ezek tanulságairól szól. Valamennyi előadó résztvett és/vagy irányított koncepcióalkotási, mondhatni „reform" folyamatokat. Ezen tapasztalatait osztja meg a szakmai érdeklődőkkel Czibere Károly, dr. Győri Péter, Mózer Péter, dr. Sziklai István és Vecsei Miklós. Szokásaink szerint e nap is kerekasztal-beszélgetéssel zárul.
A második nap a gyakorlaté, a megvalósuló szociálpolitika tapasztalati oldaláé. Ezen a napon - Szabó János moderálásával - olyan kérdésekre keressük a választ, mint például: hol van az érdekvédelem a szakmánkban?; milyen lehetőségei maradtak a gyermekek és családjaik számára az újrarendezett felelősségi körökben?; a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás összehangolása időszerű-e még?; az új szabályozások, az önkormányzati kötelezettségek újrarendeződése, járási kormányhivatalok, változó finanszírozás világában hogyan reagáljon erre egy kisvárosi, települési szolgáltató?; tényleg javul-e 2013-tól az önkormányzatok helyzete?; valóban gyökeresen változik a segélyezési rendszer is?; milyenek a túlélési esélyei a civil szervezetek által fenntartott szolgáltatásoknak? hová tudnak még hátrálni a civilek?; a járások nem kistérségek - vagy mégis mutathat az új rendszer hasonlóságokat?;hogyan menthetők át a kialakult jó gyakorlatok?
A második napon egy-egy kérdésben, hozzáértő szakértők felvezetése után, konzultációs jellegű beszélgetéseket szeretnénk kezdeményezni, az elhangzott tapasztalatokat és véleményeket összegyűjteni.
A részletes program 2012. október 1-től letölthető a www.szoszak.hu honlapról.

Várunk mindenkit, hiszen nekünk „nem lehet nyolc", hogy mi lesz ágazatunkkal, mi lesz a szolgálatunkra bízottakkal, kollégáinkkal és végsősoron a szakmánk jövőjével!

Nyitrai Imre, egyesületi tag, volt helyettes államtitkár

Részvételi szándékát a honlapunkról (www.szoszak.hu) letölthető jelentkezési lapon, vagy személyesen, szervezőnknek (06 30/340-9026) 2012. november 4-ig jelezni szíveskedjék.

Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség közhasznú egyesület
Euro-Region Social Profession Community
bejegyzési szám: Főv. Bíróság Pk.60586/2004.
adószám:18185298-1-42
számlaszám: Turai Takarékszövetkezet, 65900200-14806706

PROGRAM

JELENTKEZÉSI LAP

Forrás: Szociális Szakmai Közösség

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra