Hírek: Konferenciák, rendezvények

„Magyarországi feladatok a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évében” Konferencia, Sopron (2010-06-19)

„Magyarországi feladatok a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évében” Konferencia, Sopron Az Idősek Európai Háza Alapítvány, a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Sopron és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ a fenti címmel rendezi meg a 16. Soproni Szociálpolitikai Konferenciát

Az Idősek Európai Háza Alapítvány, a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Sopron és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ ez évben a fenti címmel rendezi meg a 16. Soproni Szociálpolitikai Konferenciát, melyet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet K-08-090/2009 engedélyszámon 8 továbbképzési pontértékű továbbképzésnek minősített.
Magyarországon a szegénység az uniós mutató alapján a népesség 13%-át, míg a gyermekek 19%-át érinti. A szegénység és társadalmi kirekesztettség által leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok a gyermekek és a sokgyermekes, vagy egyszülős családok, az alacsony iskolai végzettségű vagy munkanélküli háztartásfőjű családok, illetve a kistelepüléseken élők, és az idős egyedülálló emberek.
Konferenciánk témaválasztását az új helyzetekre történő felkészülés, a krízishelyzetek kezelésére adott autentikus válaszok határozták meg.
I . A szegénység fogalmát, az újszerű szegénység kezelésének módszereit meg kell tanulni a szakembereknek, önkéntes munkát végző civil segítőknek is!
II. Az Év kommunikációjának fontos stratégiai eleme, hogy a szegénységgel kapcsolatos kérdések megvitatásakor a nyilvánosságban olyan mértékben legyenek jelen a szociális szakemberek és maguk az érintettek is, mint a közgazdászok, pénzügyi szakemberek és más szakmák képviselői.

A konferencia 2010. szeptember 12-én, vasárnap 10.00 órakor kezdődik két, a témára hangoló filmvetítéssel és beszélgetéssel.
A konferencia tudományos programja 2010. szeptember 12-én, 13.00 órakor kezdődik Plenáris üléssel.
Szeptember 13-án, hétfőn délelőtt 9 órától, a program szekcióülésekkel folytatódik. Valamennyi szekció a szegénység által leginkább érintett társadalmi csoportok problémáira keres megoldást.
•A szekció: a gyermekszegénység
•B szekció: a tartós megbetegedés elszegényítő következményei, munkanélküliség, hajléktalanság
•C szekció: az idős korral járó testi-lelki elszegényedés okait tárja fel.
Szeptember 13-án, hétfőn délután 13 órától Zárófórummal folytatódik és a Pódium-beszélgetést követően, Zárónyilatkozat elfogadására kerül sor. (A program előzetesét csatoljuk!)
A Pódium beszélgetés keretében megtárgyaljuk a szegénységhez vezető leggyakoribb egyéni és társadalmi problémákat, okokat. A megoldás keresése érdekében egy asztalhoz ültetjük a szegények érdekeit képviselő civilszervezetek vezetőit, az adósságkezelőket, a legnagyobb tartozást nyilvántartó közüzemi vállalatok, valamint a kormányzat képviselőit.
A problémamegoldásra irányuló javaslatokat Zárónyilatkozatba foglaljuk és Felhívást fogadunk el melyet továbbítunk a Szegénységellenes Év Záró-konferenciájához

Amennyiben érdekli Önt vagy munkatársát, ismerősét a témakör jelentkezési lapot és bővebb tájékoztatást kérhet
Az alábbi címeken: 9400-Sopron, Vasvári Pál u. 2/A
Telefon: 0036 99/505-573
E-mail: konferencia-sopron@gyerko.hu
Kapcsolattartó: Bertalan Éva

Sopron, 2010. június 18

Dr. Sütő Teréz
Idősek Európai Háza Alapítvány Elnöke

Részletes Program, Jelentkezési lap letölthető: ITT

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra