Hírek: Aktualitások

Megjelent a Szociálpolitikai Szemle első száma (2015-06-26)

Megjelent a Szociálpolitikai Szemle első száma Az évente hat alkalommal megjelenő szaklapot, amelynek első számát ezer példányban nyomtatták ki, hiánypótló kiadványnak szánják a szerkesztők és a kiadó.

Magyarország a szociálpolitika területén számos világelsőséget mondhat magáénak, ezek bemutatása nélkül pedig nem lehet emelni a szakma megbecsültségét, aminek első lépése az itt dolgozók önbecsülésének emelése - hangsúlyozta a csütörtöki budapesti bemutatón Nyitrai Imre, az első szám megjelenését anyagilag is támogató Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Szavai szerint a kiadvány megjelenése az egy esztendeje elindult szakmai megújulási folyamat szerves része, hiszen a terület lapkínálatában van neves és bejáratott cím, valamint "szalmai bulvár" is, de eddig hiányzott a tapasztalati oldalról megközelítést kínáló szemlélet.

Lakner Zoltán Lehel főszerkesztő arról beszélt: a szakmai párbeszéd és vita színterévé kíván válni a kiadvány, amelynek első számát ingyen küldik meg a szakmai szervezeteknek, intézményeknek, a következőtől viszont már pénzért terjesztik.

Megjegyezte: elődjüknek tekintik az 1911 és 1918 között megjelent névrokon lapot; "a nevet vettük át és azt a gyakorlatias szemléletet, amit ők akkor képviseltek".

A főszerkesztő jelezte, fajsúlyos tudományos-elemző írások mellett aktuális írásokat kínálnak, például olyanokat, amelyek a területet érintő új jogszabályokkal foglalkozik, de foglalkoznak a szakma hétköznapjaival is, ugyanakkor a két világháború közötti és a kortárs szakirodalomból is szemezgetnek majd.

A Szociálpolitikai Szemle a L'Harmattan kiadó gondozásában jelent meg, kiadója az Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség Közhasznú Egyesület.

Forrás: MTI

Fotó: NRSZH

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra