Hírek: Aktualitások

ELNÖKI ÜZENET (2015-05-10)

ELNÖKI ÜZENET Takács Imre elnök sorai...

Kedves Kollégák!

Nehéz időket él meg hivatásunk, különösen a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok. A társadalom működési zavaraiból eredő valamennyi család és gyermekvédelmi probléma megoldatlanságát rajtunk kérik számon, ránk hárítva a felelősséget. Teszik ezt annak ellenére, hogy ismernék a lehetőségeinket, a rendelkezésünkre álló feltételeket.

Folytatódik az a tendencia, amely szerint a sajtó, és sokszor az érintett családok is rajtunk kérik számon valamennyi megoldatlan, vagy szerintük rosszul kezelt estet.

A honlapunkon látható interjú is ezt (M1 Ma este 2015.05.08) mutatja, a felelősség családsegítőkre történő hárítását.

Ezt nem engedjük, küzdünk ellene! Minden megnyilatkozásunkban – mint azt láthattátok a korábbi sajtóközleményben, különböző rádió és TV csatornákon- rávilágítunk a problémák hátterére, valódi okaira.

Konzultációkat folytatunk Czibere Károly államtitkár úrral annak érdekében, hogy a tervezett jogszabályi változások elősegítsék munkánk hatékonyságát. Részéről fogadókészséget tapasztalunk. Mi ugyanakkor többet szeretnénk annál, mint amit a Kormány adni szeretne. Ha valóban fontosnak tartják a családok és gyermekek védelmét, akkor nem állhatnak meg a gyermekétkeztetés, óvodáztatás fejlesztésén, azok csak az alapot képezik. A növekvő számú egyéni probléma kezelésére fejleszteni kell a szolgáltatási rendszereket, mindenek előtt a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat.

Ahhoz, hogy még hatékonyabban tudjuk képviselni hivatásunkat, nagyobb összefogásra van szükség. Aki csak teheti jöjjön el a jövő heti (Május 18 )közgyűlésünkre, ahol várjuk a véleményeket, javaslatokat.

Vannak tartalékaink, amelyeket szükség esetén használni tudunk!

Higgyetek abban, hogy munkátok nélkülözhetetlen, az elesett, válságban levő, emberi méltóságától megfosztottak számára az utolsó esélyt jelentitek! Ezt soha nem szabad elfelejteni.

Tudom, hogy a nagy felelősség, a sokféle elvárás nyomasztó, lelkileg megterhelő, már-már nehezen elviselhető. Ennek ellenére soha nem felejthetjük el, hogy nekünk elsődleges dolgunk a szükséget szenvedők szolgálata, a számukra történő segítségnyújtás. Ezt a munkát segíteni fogja az a jövő évi jogszabály változtatás, amely kiveszi az ellenőrző, kontroll funkciót a gyermekjóléti szolgálatok feladatai közül. Ez esélyt jelent a segítségnyújtás hatékonyságának további növelésére.

Csak akkor lehet munkánk eredményes, ha klienseink a velünk való találkozást pozitív élményként élik meg, és jobb helyzetbe kerülnek a kapcsolat következtében..

Maradjon meg a hitetek, legyetek büszkék hivatásotokra, és ne féljetek képviselni saját érdekeiteket sem! Mi is ezt tesszük!

 

Baráti üdvözlettel: Takács Imre elnök

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra